Niğde İHL'de Kur'an ve Hutbe Yarışması Heyecanı

İl Müftülüğü'nden Gençliğe Örnek Bir Etkinlik: Kur'an ve Hutbe Yarışması İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın anlamına uygun olarak genç nesilleri dini değerlerle buluşturan özel bir etkinliğe imza attı.

Merkezdeki İmam Hatip Liseleri'nin yoğun katılımıyla gerçekleşen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması", öğrencilerin yeteneklerini sergileme ve dini bilgi birikimlerini paylaşma fırsatı sundu.

**Kur'an'ın Güzel Seslerle Buluşması:** Yarışmanın "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" kategorisinde erkekler ve kızlar olmak üzere iki ayrı yarışma düzenlendi.

Erkeklerde Mehmet Ali AKTAy birincilik, Hasan Hüseyin KÖKSAL ikincilik, Yusuf Berk ŞAHİN ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Kızlar kategorisinde ise İfrah GEYLANİ birinci, İclal Sakine ERCANLI ikinci ve Ayşe ÇAKI üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i ne kadar güzel ve anlamlı bir şekilde okudukları etkinliğin en dikkat çekici yönlerinden biriydi. **Geleceğin Vaizlerini Yetiştirmek:** Etkinliğin diğer bir önemli ayağı ise "Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" oldu.

Yarışmada Mehmet Emre ERDOĞAN birinci, Hamza BATTAL ikinci ve Muhammed DUYAR üçüncü olarak yerlerini aldılar. Öğrenciler, hazırladıkları hutbelerinde dini konulara olan hakimiyetlerini ve konuşma becerilerini sergilediler.

Yarışma, geleceğin vaizlerinin yetişmesine önemli bir katkı sağlayacak. **Teşekkür ve Başarı Dilekleri:** İl Müftülüğü, yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencileri tebrik ederek öğrenci yetiştirme çabalarından dolayı okul müdürleri ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Müftülük, öğrencilere derslerinde başarılar ve hayatlarında her zaman başarılar diledi. Bu özel etkinlik, dini değerlerin genç nesiller tarafından benimsenmesi ve geleceğin dini liderlerinin yetişmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.