Osmaniye'de Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesinde "gençliğe Değer Semineri

**Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerine "Aidiyet ve Kimlik" Semineri** İl Müftüsü Ali Çakmak, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilere yönelik anlamlı bir seminer düzenledi.

"Aidiyet ve Kimlik" temasıyla gerçekleştirilen seminerde, gençlerin kimliklerini oluşturma süreçleri, milli ve manevi değerler bağlamında ele alındı.

Çakmak, seminerde gençlerin hayatlarında aile, okul ve caminin önemine vurgu yaptı. "Bizim geleneğimizde gençlerimizin hayatı, hakikati ve kendi değerlerini öğrendikleri üç temel müessese vardır: Aile, okul ve cami," diyen Çakmak, bu üç kurumun gençlerin gelişimindeki rolünü ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Ailenin, çocuğun kişilik gelişiminde ve hayata bakış açısının şekillenmesinde en önemli etken olduğunu belirterek, "Çocuklarımız, gençlerimiz, benlik ve kişiliklerini, hayata bakışlarını daha çok evde, ailede kazanırlar," şeklinde konuştu.

Okulun, bilgi, bilinç ve kültür edinme sürecinde temel bir unsur olduğunu vurgulayan Çakmak, "Bilgi, bilinç ve kültürlerini okulda elde ederler," dedi.

Ancak, Çakmak'ın seminerdeki en önemli vurgusu, caminin kimlik ve aidiyet duygularının pekiştirilmesindeki rolü oldu. "Kimlik ve aidiyet duygularını, manevi kazanımlarını da daha ziyade camide pekiştirirler," diyen Çakmak, tarih boyunca ailelerin ve eğitim kurumlarının, ilim ve irfan alanında insanlığa yön veren birçok şahsiyet yetiştirdiğini hatırlattı.

Seminerde, gençlerin özlerini, kökenlerini bilerek kişiliklerini ve karakterlerini "iyi ve örnek Müslüman çizgisinde" oluşturmaları ve geliştirmeleri gerektiğinin altı çizildi.

Çakmak, "Özümüzü, nereden geldiğimizi bilerek kişiliğimizi ve karakterimizi iyi ve örnek Müslüman çizgisinde oluşturup, devam ettirerek, Vatana, Millete, Devlete iyi bir nefer, anne babamıza hayırlı evlat olma gayreti içinde olmalıyız," şeklinde gençlere önemli bir mesaj verdi.

Seminer, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen umre ödüllü bilgi yarışması hakkında yapılan bilgilendirme ve gençlerin yarışmaya katılımının teşvik edilmesiyle sona erdi.

Bu yarışma ile gençlerin dini bilgilerini pekiştirmeleri ve kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Seminerin, katılımcı gençler üzerinde olumlu ve kalıcı bir etki bırakması bekleniyor.

Aidiyet ve kimlik bilincini güçlendiren bu tür etkinliklerin, gençlerin toplumsal hayata daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde entegre olmalarına katkıda bulunacağı düşünülüyor.