Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı

Antalya'da Rus Vatandaşı Müslüman Oldu

Rusya Vatandaşı Artur Yarosh, Antalya'da Müslüman Oldu: "Yusuf Can" Olarak Yeni Bir Hayata Merhaba Dedi Antalya'da yaşayan Rusya vatandaşı Artur Yarosh, İslam dinine gönül vererek Müslüman olmaya karar verdi ve hayatına yeni bir sayfa açtı.

Yarosh, Antalya İl Müftülüğünde düzenlenen özel bir törenle "İhtida Merasimi"ne katılarak "Yusuf Can" ismini aldı. Merasim, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Yarosh'a İslam dininin temel inançları, ibadetleri ve yaşam felsefesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yarosh, müftünün anlatımlarını dikkatle dinlerken heyecan ve merakla gözlemlenebiliyordu. Merasim, Yarosh'un iki şahit huzurunda "Kelime-i Şehadet" getirerek Müslüman olmasının ardından dua ile son buldu.

Törene katılanlar, Yarosh'un kararından dolayı mutluluk duyduklarını ve ona yeni hayatında başarılar dilediklerini dile getirdiler. Müftü Yalçınkaya, Yarosh'a "İhtida Belgesi"nin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Kur'an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.

Bu hediyelerin, Yarosh'un İslam dini hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olması amaçlanıyor. Yarosh, İslam dinine olan ilgisi ve Müslüman olmak isteğiyle ilgili olarak, "Uzun zamandır İslam dinini araştırıyordum ve bu dinin benim için doğru din olduğuna karar verdim.

Müslüman olmak benim için büyük bir mutluluk ve yeni bir başlangıç anlamına geliyor" dedi. Yarosh, yeni İslam adıyla "Yusuf Can" olarak, İslam dininin öğretilerine uygun bir hayat yaşamaya kararlı olduğunu belirtti.

O, yeni yolculuğunda İslam kardeşleriyle birlikte olmak ve Müslüman topluluğuna faydalı bir birey olarak yaşamak istediğini ifade etti. Yarosh'un Müslüman olması, Antalya'da İslam dinine olan ilginin arttığını bir kez daha gösterdi.

Ayrıca, insanların kendi inançlarını özgürce yaşama hakkının ve farklı kültürlere saygının önemini hatırlattı.