Sakarya'da Gençlik Buluşması

Sakarya'da Gençlik Buluşması: Camiler, Geleceğin İnşasında Bir Araya Getiriyor Sakarya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Gençlik Buluşması", Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii bahçesinde gençlerle dolu bir atmosferde gerçekleşti.

Etkinlik, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin katılımıyla gençlerin manevi gelişimini ve geleceğe yönelik umutlarını pekiştiren bir platform oldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın gençlere yönelik umut dolu sözleriyle devam etti. Müftü Aşık, "Siz gençlerimiz, geleceğimizin teminatısınız.

Camilerimizin atmosferinde sizleri de görmek bizi mutlu ediyor. " diyerek gençlerin camilerdeki varlığının önemini vurguladı. Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferansıyla gençlerin dikkatini çekti.

Kondi, gençlerin din hizmetlerinden ve camilerden alabilecekleri manevi güç ve rehberliği vurgulayarak, "Camilerimiz, toplumumuzun kalbi ve ruhudur.

Bugün burada sizlerle bir arada olmak, bizim için büyük bir mutluluk. Gençler, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Dinimizi doğru anlamak, öğrenmek ve yaşamak için camilerimizde bir araya gelmeliyiz.

Din görevlileri olarak bizler, sizlerin yanındayız ve her zaman sizlerin rehberi olmaya hazırız. Bugün burada birlikte olmamız, bu birlikteliğin bir göstergesidir.

" şeklinde konuştu. Etkinlikte, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu Diyanet Genç Ofis, Arifiye Yabancı Diller Diyanet Genç Ofis ve Serdivan Müftülüğü Kampüs Cami Diyanet Genç Ofislerin açılışları gerçekleştirildi.

Bu açılışlar, gençlerin camilerde daha aktif rol almaları ve manevi gelişimlerine katkıda bulunmaları için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Açılışa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Gençlik Spor Müdürü Nevzat İnanç, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda genç katıldı.

Etkinlik sonrası Genel Müdür Dr. Kondi ve protokol üyeleri Diyanet İzcileri ve gençlerle fotoğraf çektirerek bu anlamlı buluşmanın hatırasını ölümsüzleştirdi.

Program, ilahilerle son bulurken, katılımcılara ikramda bulunuldu. "Gençlik Buluşması", sadece bir etkinlik olmaktan öte, gençlerin camilerle olan bağlarını güçlendirerek, onları geleceğin aydınlık ve değerli bireyleri olarak yetiştirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi.