Sakarya'de Hafız Mezunlar Buluşması Gerçekleştirildi

hafız mezunlar buluşması gerçekleştirildi

Sakarya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Hafız Mezunlar Buluşması etkinliği, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti.

Sakarya genelindeki Kur'an kurslarından mezun olan hafızlar, hem kurumsal aidiyeti pekiştirmek hem de mezunlar arasında kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla düzenlenen programda bir araya geldi.

İki aşamalı olarak düzenlenen mezuniyet buluşmasının ilki mezun kız hafızlar için Adapazarı Camii Yunus Emre Kız Kur'an Kursu'nun bahçesinde yapıldı. Etkinliğin ikincisi ise mezun erkek hafızlar için Adapazarı Şeyh Edebali Camii bahçesinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı konuşmayla devam etti. Müftü Aşık, hafızlığın sadece bir ezberleme süreci olmadığını, bunun yanında derin bir manevi yolculuk olduğunu vurguladı. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin ve rehberliğinde bir yaşam sürmenin İslam dinindeki yüce anlamına dikkat çeken Aşık, hafızların bu süreçte gösterdikleri sabır ve azmin büyük bir takdiri hak ettiğini dile getirdi.

Yoğun katılımın olduğu buluşmada, hafızlar yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, Kur'an Kursu'nda yaşadıkları anılar ve hatıralar duygusal anlara sahne oldu.

Programa Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yanı sıra il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, hafızlar ve aileleri de katıldı.

Programın sonunda hafızlara çeşitli hediyeler takdim edilirken, etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.