Samsun'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı

2024 yılı yaz kur'an kursları açılış programı

2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı;

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz koordinesinde, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Sedide Akbulut, İl Protokolü, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Sn. Seyfullah Çakır, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Sn. Sedide Akbulut ve Valimiz Sn. Orhan Tavlı'nın konuşmalarıyla başlayan program, Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin sahne performansıyla devam etti.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanımız Erbaş, yurt içinde ve yurt dışında yaz Kur’an kurslarına katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Erbaş, Hz. Peygamberin, insanlığı Kur’an-ı Kerim’le karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı ve davetçi olarak gönderildiğini kaydetti.

İnen ilk ayetlerin “oku” diye başladığını, nüzul sırasına göre ikinci inen surenin ise Kalem Suresi olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, “Buradan bizim anlayacağımız, alacağımız mesaj, bizim medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilgiye, hikmete dayanıyor. Allah Resulü Efendimiz 23 yıl boyunca, 40 yaşından 63 yaşına kadar, önce Mekke’de 13 yıl, sonra Medine-i Münevvere’de 10 yıl insanları karanlıklardan aydınlığa Kur’an’la çıkarmak için büyük bir mücadele verdi. Yesrib’i Medine-i Münevvere yapmanın yolu mektepten geçiyordu. O mektebi Mescid-i Nebevi’nin içinde kurdu, biz ona suffe diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kurslarında görev alacak tüm hocalara seslenen Başkan Erbaş, “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim. hadis-i şerifi doğrultusunda çocuklarımızı, gençlerimizi en güzel bir şekilde Peygamber ahlakı ile yetiştirmek için yollara düşmüş kardeşlerimize, bütün hocalarımıza buradan selam olsun.” dedi.

Başkanımız, program öncesinde Sanat Merkezi' nin bahçesinde düzenlenen çocuk şenliğinde yer alan etkinlik stantları ve resim sergisini ziyaret etti.

Programa, Samsun Milletvekili Sayın Av. Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Nihat Soğuk, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Aydın ve kurum müdürleri katılım sağladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı