Samsun'da Ayvacık Ilçe Müftülüğü Hacı Ismail öztürk Hafızlık Kur'an Kursu'nda Hafızlıklarını Tamamlayarak Belgelerini Almaya Hak Kazanan Hafızlar Için ''hafızlık Icazet Ve Kur'an Ziyafeti Programı'' Düzenlendi.

0

Ayvacık'ta Genç Hafızlar İçin Unutulmaz Bir Gece: İcazet ve Kur'an Ziyafeti Ayvacık İlçe Müftülüğü Hacı İsmail Öztürk Hafızlık Kur'an Kursu'nda, yıllarca süren özverili çalışmalarının meyvelerini alan genç hafızlar için düzenlenen "Hafızlık İcazet ve Kur'an Ziyafeti Programı", unutulmaz bir geceye dönüştü.

Programa, Ayvacık Kaymakamı Melikşah Şahin, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İlçe Müftüleri, protokol üyeleri ve coşkulu bir kalabalık katılım sağladı.

Hafızlık yolculuğunun zirvesine ulaşmanın heyecanını yaşayan genç hafızların gözlerindeki mutluluk, salondaki herkese bu duyguyu hissettirdi.

İlçe Müftüsü Abdullah Erçin'in açılış konuşmasıyla başlayan programda, İl Müftüsü Seyfullah Çakır yaptığı konuşmada genç hafızları azimleri ve sabırları için kutladı.

Hafızlığın önemine değinen İl Müftüsü, bu kutlu yolculukta emeği geçen hocaların ve fedakar ailelerin çabalarını takdirle karşıladı.

Programın ruhunu besleyen Kur'an tilavetleri, Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen ve İmam-Hatip Eren Arslan tarafından gerçekleştirildi. Seslendirdikleri ayetler, salonda manevi bir atmosfer yarattı.

Törenin en duygusal anı ise protokol üyelerinin hafızlık kursunun ilk mezunlarına icazet belgelerini takdim ettiği andıydı. Genç hafızların ellerine teslim edilen bu belgeler, yıllarca süren emeklerinin bir ödülü ve geleceğe yönelik bir umut ışığı oldu.

Ayvacık'ta düzenlenen bu anlamlı program, hafızlığın önemini bir kez daha vurguladı. Genç hafızlar, Kur'an'ı ezberlemekle kalmayıp, hayatlarını onun ışığında şekillendirme yolunda önemli bir adım attılar.

Bu özel gecede, sabır, özveri ve maneviyatın gücüne tanıklık edildi. .hafızlık DİB - Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü.