Şanlıurfa'da Müftü Demirtaş, ''kitap Okumak Birinci önceliğimiz Olmalı''

Şanlıurfa'da Kitap Okuyor Projesi ile Genç Nesil Bilgiye Ulaşıyor Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından başlatılan "Kitap Okuyor Projesi" kapsamında hafızlık eğitimi alan gençler, bilgiye ulaşmanın ve kendilerini geliştirmenin yeni yollarını keşfediyorlar.

Projenin en önemli ayağı ise İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş'ın Gazi Vahide Şefkatlioğlu Yatılı Kız Kur’an kursunu ziyaret ederek, öğrencilere kitap hediye etmesi ve onlarla birlikte kitap okuması oldu.

Müftü Demirtaş, öğrencilere yaptığı ziyarette kitap okuma alışkanlığının önemine vurgu yaparak, "Bilgiye ulaşmanın en önemli yolu kitap okumaktır.

Gençlerimizin bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi, ülkemizin geleceği için olmazsa olmazdır. Onların hayırlı hizmetler verecek bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, hepimizin görevidir.

" dedi. Proje kapsamında, hafızlık eğitimlerine yoğunlaşan öğrenciler, zamanlarının önemli bir kısmını da kitap okumaya ayırıyorlar. Bu sayede, hafızlık eğitimleriyle birlikte kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak yeni bilgiler edinme ve farklı bakış açıları kazanma fırsatı yakalıyorlar.

Şanlıurfa İl Müftülüğü, "Kitap Okuyor Projesi" ile gençlerin bilgiye ulaşımını destekleyerek, onların geleceğe hazırlanmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Projenin, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirerek, zihinsel ve kültürel gelişimlerine olumlu etkilerde bulunması bekleniyor. Ayrıca, projenin gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerine de katkı sağlaması amaçlanıyor.