Siirt Müftülüğü "mescidin Hadimi, Peygamber Varisi Olmak" Konulu Konferans Verildi.
"mescidin hadimi, peygamber varisi olmak" konulu konferans verildi.
08.10.2018 Mescidin Hadimi, Peygamber Varisi Olmak konulu konferans verildi.
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, camileri cami yapanın Allah ve Resulünün emirlerinin anlatılması ve yaşanması olduğunu belirterek, siyerin önemine dikkat çekti.
Siirt İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür Merkezi'nde Mescidin hadimi, Peygamber varisi olmak konulu konferans verildi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Eğer içinde bulunan imam ve ona tabi olan cemaat, gerçekten Allah'ın emrettiği gibi cemaat olsalar; işte o zaman cami, cami olur, oradakiler de cemaat olur. dedi.
Camiler ve din görevlilerinin önemine değinen Sırma, yanlış din anlayışından kurtulmanın tek yolunun, Hazreti Muhammed'in hayatının çok iyi bilinmesinden geçtiğini vurguladı.
Siirt İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen konferansa, Siirt Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü yardımcıları, ilçe Müftüleri daire Müdürleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansın ardından Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok açılış konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılında ilk kez 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler Haftası olarak ilan etmişti. 2003 yılında ise Camiler Haftası'na ‘Din Görevlileri’ de eklenerek ismi ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak değiştirildi. Başkanlığımızın rehberliğinde bu haftamızda farkındalık oluşturacak çeşitli etkinler yapıyoruz. Siirt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hocamız “Mescidin Hadimi, Peygamberin Varisi olmak”hakkında konferans verecektir. Bu vesileyle programımıza katılan tüm katılımcılara can-ı gönülden teşekkür ediyorum dedi.
Müftü Altıok, Hazret Peygamberin (sallallahu aleyhi ve sellem) takipçisi, temsilcisi olmak, bu nurlu yolun yolcusu bu nurlu kervanın bir neferi olmak elbette ki şereflerin en büyüğüdür. Kimi temsil ettiğimizin, kimin adına hizmet ettiğimizin, nasıl bir davanın hizmetkârı olduğumuzun şuuru ve bilincinde olmalıyız. dedi.
Prof. Sırma : Allah ve Resulünün emrettiği İslam anlatılıyor ve yaşanıyorsa orası camidir
Camileri değerli kılan içindeki hoca ve cemaattir. diyen Sırma, Camiler sıradan binadırlar, kubbeleri ve minareleri vardır, peki onları kutsal ve değerli kılan nedir? İçindeki imam ile cemaattir. Eğer içinde bulunan imam ve ona tabi olan cemaat, gerçekten Allah'ın emrettiği gibi cemaat olsalar; işte o zaman cami, cami olur, oradakiler de cemaat olur. Bendeniz 4 defa İspanya, Endülüs'e gittim, orada dünyanın en güzel camisi var: Kurtuba Camisi. Ama o camide namaz kılınmıyor. Müsaade etmiyorlar, o zaman o caminin bir özelliği var mı, yok. Demek ki bir camide Allah'ın ve resulünün emrettiği gibi İslam anlatılıyor ve yaşanıyor ise işte orası camidir. dedi. Prof. Sırma, Peygamber efendimizin hayatını çok okumalı, yaşamalı ve Dini kaynağından öğrenmeliyiz.’’dedi.
Konferansın ardından Siirt Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan tarafından Konferansı veren Siirt İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya Siirt Battaniyesi hediye edildi. Hediye edilen Battaniyede Türkiye haritası motifi yer aldı. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi tarafından konuşmacılara günün anlamına binaen Çiçek hediye edildi.
Haber: Nezir Obut