Siirt'te Hafızlık Şöleni: Türkiye Şampiyonu Belli Oldu

türkiye hafızlık yarışması finalleri siirt'te yapıldı

Siirt, Türkiye'nin En İyi Hafızlarını Ağırladı: 19. Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması'nda Heyecan Doruktaydı **Siirt**, 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen **19.

Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali'ne** ev sahipliği yaparak, ülkenin dört bir yanından gelen Kur'an hafızlarını ağırladı.

"Evliya ve Ulema Diyarı" olarak bilinen Siirt'te gerçekleştirilen yarışma, manevi bir atmosferde geçti ve din görevlileri arasındaki rekabet heyecanı, katılımcıları ve izleyicileri derinden etkiledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kur'an yarışmalarının finali, **Siirt Hacı Fethi Serin Camiinde** gerçekleştirildi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından organize edilen yarışmaya, Gaziantep, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum, Aksaray, Yalova, İzmir, Eskişehir, Bingöl ve İstanbul'dan 10 din görevlisi katıldı.

Bu din görevlileri, ön elemelerde gösterdikleri üstün başarılar sonucunda, Türkiye'nin en iyi hafızları arasına adlarını yazdırmışlardı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, yarışmanın Siirt'te düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yarışmacılara başarılar diledi.

Heyecan dolu anların yaşandığı finalde, **komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Kahramanmaraş ilinden Fethi Kütülçü Camii Müezzin Kayyımı Ubeydullah Kırlar** Türkiye birincisi olarak büyük bir zafer kazandı.

Trabzon'dan Yusuf Yılmaz ikinci, Yalova Bölgesinden Hakan Tuparlak ise üçüncü oldu. Yarışmanın ardından ödül töreni gerçekleştirildi. **Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin,** yarışmacıları tebrik ederek, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla bu tür yarışmalar düzenleniyor.

" dedi. Şahin, "Bugün, bu güzide şehrimizde, 10 bölgeden 10 din görevlisinin katılımıyla 19. Türkiye Erkek Din Görevlileri Hafızlık Final yarışmasını gerçekleştirdik.

Bu yarışmada hocalarımız kazandı, ancak kazanan aslında tüm yarışmacılarımız olmuştur. " diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. **Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya**, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Siirt'in "Evliya ve Ulema Diyarı" olarak böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kızılkaya, yarışmaya katılan hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle oluşturdukları manevi atmosferin gönülleri fethettiğini belirtti. Vali Kızılkaya, Kur'an Bülbüllerini tebrik ederek, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.

Final yarışmasına, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, TMBB Eski Başkanı Bülent Arınç, Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Kurul üyeleri, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Yarışma, sadece bir rekabet alanı olmaktan öte, Kur'an'a olan sevgi ve bağlılığı pekiştiren, din görevlilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayan bir platform olarak değerlendirildi.

Siirt'in, Türkiye'nin en iyi hafızlarını ağırlaması, kentin manevi değerlerine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.