Sinop İl Müftüsü Trafik Güvenliği Eğitiminde

Sinop'ta Trafik Güvenliği Farkındalığı Artırılıyor: Mobil Eğitim Tırı ve Simülasyon Aracı Şehirde! Sinop'ta trafik güvenliğini artırmak ve sürücü bilincinin geliştirilmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı koordinesinde "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ve "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" bugün şehre geldi.

Vali Dr. Mustafa Özarslan, protokol üyeleri, İl Müftüsü Paşa Bektaş ve kurum müdürleri, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılarak, mobil eğitim tırı ve emniyet kemeri simülasyon aracını yakından inceledi.

**Öğrencilere Trafik Bilinci Aşılanıyor** Mobil eğitim tırı, trafik kurallarını, kaza risklerini, ilk yardım ve acil durum uygulamalarını interaktif bir şekilde öğrencilere aktarıyor.

Tır içerisinde bulunan simülasyon araçlarıyla öğrenciler, gerçekçi bir ortamda trafikte karşılaşılabilecek tehlikeleri deneyimleme ve doğru davranışlar sergileme fırsatı buluyor.

Emniyet kemeri simülasyon aracı ise, emniyet kemeri takmanın önemini ve takılmadığı durumda yaşanabilecek riskleri gösteren gerçekçi bir deneyim sunuyor.

**Vali Özarslan: "Trafik Güvenliği Hepimizin Sorumluluğu"** Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Vali Özarslan, "Trafik güvenliği, hepimizin sorumluluğu.

Bu nedenle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı trafik kurallarına dair bilinçlendirmek, onlara trafik güvenliğinin önemini anlatmak çok önemli.

Mobil eğitim tırı ve simülasyon aracı, bu konuda çok önemli bir hizmet sunuyor. " dedi. **Kamuoyu Bilgilendirmesi ve Uygulamalı Eğitim** Etkinlik kapsamında, vatandaşlara trafik kuralları, sürücü davranışları, trafik kazalarının önlenmesi gibi konularda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Ayrıca, öğrenciler için uygulamalı eğitim programları düzenlendi. Sinop İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, mobil eğitim tırı ve simülasyon aracının şehir genelinde farklı noktalarda da hizmet vereceğini belirterek, vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.