Sivas İmam Hatip Öğrencilerinden Müftüye Anlamlı Ziyaret

Geleceğin Din Görevlileri İl Müftüsüyle Buluştu Sivas'ta, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Abdussamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'yı ziyaret ederek hem haftalarını kutladılar hem de geleceğin din görevlileri olarak önemli bir sohbete dahil oldular.

Öğretmenleri Mehmet Demir ve Ayşe Kurt'un önderliğinde gerçekleşen ziyaret, sıcak ve samimi bir atmosferde geçti. Müftü Altunkaya, öğrencileri makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlediğini hatırlattı.

Bu konuya değinen Müftü, gençlerin geleceğin vaizleri, öğretmenleri ve anneleri olacağını vurgulayarak, "Sizler şahsiyetlerinizi iyi yönde korumalı ve geliştirmelisiniz.

Öğrencilik hayatınızda ve daha sonraki yaşantınızda topluma örnek şahsiyetler olacaksınız. Din hizmetleri alanında alacağınız görevlerle insanlar sizleri örnek alarak İslam'ı tanıyacak, birlikte öğrenecek ve öğreteceksiniz.

" şeklinde önemli mesajlar iletti. Sohbet, öğrencilerin merak ettikleri sorularla devam etti. İl Müftüsü Altunkaya, öğrencilerin farklı konularda yönelttiği soruları sabırla ve ayrıntılı bir şekilde yanıtladı.

Gençlerin dini konulara olan ilgisi ve sorularının derinliği, Müftü Altunkaya'yı oldukça memnun etti. Ziyaretin sonunda Müftü Altunkaya, öğrencilere diyanet yayınlarına ait kitaplar hediye etti.

Gençler, İl Müftüsü ile yapılan bu anlamlı buluşmanın kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu ve gelecekteki görevlerine daha da motive olduklarını ifade ettiler.

Bu ziyaret, geleceğin din görevlilerinin yetişmesi için eğitim kurumları ile din görevlileri arasında köprü kurulması, bilgi paylaşımı ve karşılıklı etkileşimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.