Sivas'ta Hayırseverler Iyilik Sofrasında Bir Araya Geldi

hayırseverler iyilik sofrasında bir araya geldi

Sivas İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesinin ev sahipliğinde hayırsever vatandaşlara yönelik “Zekat Bilgilendirme Toplantısı” iyilik sofrası yemek programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe’nin konuşmacı olarak katıldığı programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İşadamları, hayırseverler ile ilçe müftüleri ve zekat koordinatörleri katıldı.

Konuşmalarla devam eden programda Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, hayırseverlere teşekkür ederek; Bildiğiniz üzere hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında kardeşlik köprülerinin kurularak dayanışma ve kaynaşma ruhunun canlı tutulması önem arz etmektedir dedi.

Belediye Başkanı Bilgin, “Hayırsever iş insanlarımız toplumlara değer katıyor. Zekat ve iyilikte öne çıkarak sadece maddi destek değil, aynı zamanda insanlık ve yardımlaşma ruhunu birleştirerek iyiliğin çoğalmasına neden oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin dedi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Altunkaya konuşmasına Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığını söyleyerek, programa katılımlarından dolayı Vali Yılmaz Şimşek’e, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Son olarak konuşan Başkanlık Müftüsü Gökçe ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği içerisinde yürütülen hizmetlerin etkin bir şekilde devam ettiğini ve zekât verebilecek durumda olan hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir kardeşlik köprüsünün kurulduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerimde zekat ibadeti ile namaz ibadetinin pek çok ayette birlikte zikredildiğini hatırlatan Gökçe; “Zekât’ın mali bir ibadet olup ferdi ve toplumsal manada birçok hikmet ve faydayı kendisinde barındırır. Zekât vasıtasıyla muhtaç kişilerin temel ihtiyaçları karşılanır. Bu yönüyle zekât ibadeti toplumsal barışa ve dayanışmaya da büyük katkı sağlar. Zekât zengin ile fakir arasında gönül köprülerinin kurulmasına vesile olur. Sevgili Peygamberimizin, “Zekât, İslâm’ın köprüsüdür.” hadis-i şerifi de bu noktaya işaret etmektedir. Zekât vesilesiyle insanlar birbiriyle kaynaşır aralarında sevgi ve saygıya dayalı bir huzur ortamı oluşur.” dedi.

Program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan’ın yemek duasıyla sona erdi.