Sivas'ta Tarihi Camide Seher Vaktinde Tüm şehitler Için Dua Edildi

Sivas'ta Şehitler Anısına Ailecek Duada Buluştular Sivas İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, şehitlerin anısına anlamlı bir sabah namazı buluşması düzenledi.

Tarihi Ulu Cami'de gerçekleştirilen programda, kısa süre önce görev esnasında şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın ve tüm şehitlerimizin ruhları için dualar edildi.

Sabah namazından önce, kalabalık bir cemaat camide toplandı. Din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, tesbihat ve zikirlerle devam etti.

Duygusal anların yaşandığı programda, şehitlerimiz için yapılan hatimlerin duası okundu. Herkesin kalbinde derin bir hüzün ve saygı duygusu hakimdi.

Namaz sonrası, hayırseverlerin ikram ettiği sıcak çorba, soğuk havada iç ısıtan bir jest oldu. Vatandaşlar, hem şehitlerimiz için dua etmenin huzurunu yaşadılar hem de birlikteliğin ve paylaşmanın tadını çıkardılar.

Sivas İl Müftülüğü, şehitlerimizi anmak ve ailelerine destek olmak amacıyla bu anlamlı programı düzenlediğini belirtti. Programın, şehitlerimizin hatırasının yaşatılması ve vatan için canlarını feda edenlerin değerinin unutulmaması adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Katılımcılar, şehitlerimizi ve ailelerini kalplerinde taşıdıklarını ve vatan savunmasında can verenlerin unutulmayacağını dile getirdiler.

Program, şehitlerimize duyulan minnetin ve saygının bir göstergesi olarak sona erdi.