Tekirdağ'da çedes Projesi Faaliyetleri Değerlendirildi

Tekirdağ'da "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" Projesi Değerlendirildi: Gelecek Nesiller İçin Birlikte Çalışma Vurgusu Tekirdağ'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)" kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde düzenlenen toplantıda, projenin bugüne kadarki etkileri masaya yatırılırken, gelecek dönemde yapılacak faaliyetler ve etkinlikler de ele alındı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve projede görevli personel katıldı.

Toplantıda, ÇEDES projesinin genç nesillerde çevre bilinci, milli ve manevi değerlere sahip çıkma gibi konularda farkındalık yaratma hedefiyle yürütüldüğü vurgulandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin önemini vurgulayarak, "Gelecek nesillerimizin çevreye karşı duyarlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.

" dedi. İl Müftüsü Mustafa Soykök ise, "ÇEDES projesi, çocuklarımızın hem çevreye karşı sorumluluk sahibi olmalarını hem de milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Bu projenin, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıdığına inanıyorum. " şeklinde görüşlerini ifade etti. Toplantıda, projenin yürütülmesi sırasında elde edilen başarılar ve karşılaşılan zorluklar ele alındı.

Proje kapsamında yapılan atölye çalışmaları, seminerler, yarışmalar ve diğer etkinliklerin gençlerin çevre bilinci, milli ve manevi değerler konusunda farkındalıklarını artırmada önemli rol oynadığı belirtildi.

Ayrıca, projenin gelecek dönemlerde daha da etkin bir şekilde yürütülebilmesi için yeni fikirler ve öneriler de sunuldu. Toplantının sonunda, projede yer alan kurum ve kuruluşların, gelecek nesillerin daha iyi bir geleceğe sahip olması için iş birliği içinde çalışmaya devam etme konusunda kararlı oldukları vurgulandı.

ÇEDES projesi, gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve daha güçlü bir milli kimlik miras bırakma hedefiyle yürütülmeye devam edecek.