Tekirdağ'da Il Müftüsünden Görme Engelli Kur'an Aşıklarına Ziyaret

Tekirdağ İl Müftüsü Soykök, Çorlu’da Braille İle Kur’an Eğitimi Alan Görme Engelli Öğrencileri Ziyaret Etti Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, Çorlu Müftüsü Mehmet Nedim Bakır ve beraberindeki heyet, Trakya’da tek olan Çorlu Hacı Mehmet Özarslan Kur’an Kursu’nun Braille İle Kur’an eğitimi Görme Engelli sınıfını ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Müftü Soykök, Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim eğitimi alan görme engelli kursiyerlerin derslerine katılarak onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetlerini dinleyen Soykök, onların azim ve kararlılıklarına hayran kaldığını dile getirdi. Kursa devam eden öğrencilere ve eğitimi veren Kur’an Kursu Öğreticisi Esma Erem’e teşekkür eden Soykök, onlara çiçek takdim ederek ziyaretini taçlandırdı.

Ziyaret, görme engelli öğrencilerin dini eğitim alanındaki fırsat eşitliğine vurgu yaparken, Müftü Soykök’ün din hizmetlerinin ulaştığı her bireye ulaşması için gösterdiği çabanın bir göstergesi oldu.

Soykök, ziyaretinde öğrencilerin dini eğitim almalarının önemini vurgulayarak, onlara destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Çorlu Hacı Mehmet Özarslan Kur’an Kursu’nun Braille İle Kur’an eğitimi Görme Engelli sınıfı, Trakya bölgesinde görme engelli bireylerin dini eğitime erişimini sağlayan önemli bir merkez haline geldi.

Bu ziyaret, Müftülüğün görme engelli bireylerin dini eğitim ihtiyaçlarına duyarlılığını gösteren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.