Tekirdağ'da ''zekât Iyilik Buluşmaları''
tekirdağ'da ''zekât iyilik buluşmaları''
Tekirdağ İl Müftülüğü ev sahipliğinde 2024 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla 2024 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları düzenliyor. Bu kapsamda Tekirdağ İl Müftülüğü ev sahipliğinde 2024 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları gerçekleştirildi.
İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit Albayrak konuşmacı olarak katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök, ‘‘Din-i mübini İslam’a, şeriatı garraya hizmet eden, toplumumuza hizmet eden kocaman yürekli din görevlisi arkadaşlarım ve kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Ramazanı şerifin gölgesindeyiz. Bu dini coşkuyu, maneviyatı toplumun tüm kesimine hissettirmek için Ramazanın Şerif bizlere bir vesiledir. Kudüs’te ve Dünyanın değişik coğrafyalarında yaşananlar, Müslüman olarak bizleri yeniden şuurlanmaya yeniden dirilmeye ihtiyacımızın olduğunu göstermektedir. Bizler bu toplumun hocalarıyız insanları bilgilendirme ve dinimizi anlatmalıyız, Efendimiz (s.a.v.), ‘‘Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir’’ buyurmaktadır. Hayra aracılık edersek onun sevabından istifade ederiz. Bu düsturla çalışıyoruz ve hizmet ediyoruz. Ramazan deyince aklımıza oruç gelebilir ama aynı zamanda Zekât seferberliği de başlar, Zekât zengin ile fakir arasında bir köprüdür. Yapacak çok işimiz söyleyecek çok sözümüz var, gayretimiz ne kadar çok olursa o derece Rabbimizin rızasını kazanırız’’ dedi.
Sinevizyon gösteriminin ardından sahneye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit Albayrak ise 2024 Yılı Zekât ve İyilik Buluşmaları konulu bir konferans verdi. Daire Başkan Albayrak, Misyonumuz İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz İslam dini ile ilgili her konuda güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurum olmaktır. Toplum olarak temel değerlerimizi asla unutmamalıyız. Biz iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir toplumuz. Yüce Rabbimizin ayet-i kerimede buyurduğu gibi ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun.
İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.’ Efendimiz (s.a.v.) ‘Her iyilik bir sadakadır’ buyurmaktadır. Anayasal bir kurum olan Başkanlığın mensubu olan bizler açık ve şeffaf bir şekilde herkese ulaşmalıyız. Bunu yaparken samimi, sabırlı, kararlı ve güvenilir olmayı göz ardı etmemeliyiz. Gönenli Mehmet Efendi, Mehmet Rüştü Aşıkkutlu, Çorakçızade Hüseyin Efendi. Serezli Kesikbacak İsmail Efendi. Hasbekli Mümin Hoca. Abdurrahman Gürses Hoca. ve daha nice iyiliğe adanmış ömürleri asla unutmamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, aynî yardımlardan nakdî desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman azınlıkların, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız. Amacımız ve gayemiz, Yer yüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmak, hedefimiz ise Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmaktır. Devletin en ücra köşesine kadar uzanan bir kurumumuz var, işimizin zorlukları da var avantajları da, en önemli avantajımız herkese ulaşabiliyor olmaktır. Yaratan tarafından verilen bir sorumluluğumuz var, insanlara her konuda olduğu gibi Zekât konusunda da rehberlik edeceğiz. İnsanlara yol göstereceğiz örnek olacağız. İnsanların zekâtını almak için değil zekâtı anlatmak için kapısını çalacağız.’’ diyen Albayrak, Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyet alanları, projeleri, zekâtın önemi, yurtiçi yurtdışı, kriz bölgelerine yapılan yardımlar, burs ve eğitim programları, su kuyusu ve vakıf çeşmelerinden bahsederek konuşmasını tamamladı.