Tekirdağ Üniversite Kampüsü Camii İnşaatı Başladı!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kampüs Camisi İnşaatı Yeniden Başladı: Hayırseverler Desteğiyle Bölgeye Yeni Bir İbadet Merkezi Kazandırılıyor Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (TNKÜ) kampüsünde bulunan cami inşaatı, hayırsever vatandaşların desteğiyle yeniden başladı.

Proje kapsamında sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi ve Sergi Salonları gibi sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak bir kompleks inşa ediliyor.

Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, inşaatın devam ettiği kampüs camisini ziyaret ederek yetkililerden proje hakkında detaylı bilgi aldı.

Müftü Soykök, caminin bölgedeki bir eksikliği gidereceğini belirterek, "Bu cami sadece öğrencilerimiz ve üniversite personeli için değil, çevre sakinleri için de önemli bir ibadet ve sosyalleşme merkezi olacak.

Özellikle gençlerimiz için düzenlenecek etkinliklerle, onların manevi gelişimine de katkı sağlayacağız. " dedi. Projede yer alan Kur’an Kursu, öğrencilerin dini bilgilerini pekiştirmelerini ve İslam kültürünü daha yakından tanımalarını sağlayacak.

Gençlik Merkezi, öğrencilerin sosyalleşebilecekleri, kültürel etkinliklere katılabilecekleri ve boş zamanlarını verimli geçirebilecekleri bir alan olarak tasarlandı.

Sergi Salonu ise, öğrencilerin çalışmalarını sergilemeleri ve sanatı keşfetmeleri için bir platform sunacak. İl Müftüsü Soykök, caminin inşasında emeği geçen ve destek veren tüm hayırseverlere teşekkürlerini sundu.

Ayrıca, projeyi tamamlamak için vatandaşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Bu büyük projeyi hayata geçirmek için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var.

İnşallah hepimizin desteğiyle bu önemli eser kısa sürede tamamlanacak ve bölgemize hizmet etmeye başlayacak. " şeklinde konuştu. TNKÜ kampüs camisi, sadece bir ibadet yeri olmaktan öte, öğrencilerin ve bölge halkının bir araya geldiği, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştiği bir merkez olma hedefiyle inşa ediliyor.

Bu proje, hayırseverlerin desteğiyle bölgeye önemli bir kazanım sağlıyor ve üniversite hayatına yeni bir boyut kazandırıyor.