Tokat'ta Gelenekten Geleceğe Ahilik Konulu Panel Yapıldı

tokat'ta gelenekten geleceğe ahilik konulu panel yapıldı

23-29 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahilik Komitesi iş birliği ile İrfan Sohbetleri programı gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Fazıl Yozgat ve Prof. Dr.

Hüseyin Öztürk katıldı.

Programın açılış konuşmasını Ahilik Komitesi adına Ahmet Hamdi Aydoğan yaptı. Aydoğan, konuşmasında ahilik kültürünün öneminden bahsetti.

Ardından Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı konuşmalarını gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı, ilimizin ahilik kültürü ile bağlantısı hakkında bilgiler verdi.

Moderatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır’ın yaptığı programa panelde; Prof. Dr. Ahmet Gökbel 'Ahi Evran Kimdir?', Prof. Dr. Fazıl Yozgat 'Ahiliğin İktisadi Yönü' ve Prof. Dr. Hüseyin Öztürk 'Ahilikte Meslek Ahlakı' konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Panele; Vali Yardımcımcısı Osman Sarı, 22. Dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, Erbaa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Değerli, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, İl Müftü Yardımcısı Nuri Tapan, meslek odaları başkanları, esnaflar, kurum temsilcileri ve halk katıldı.