Trabzon'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Trabzon'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Anlamlı Bir Program: Toplumun Kalbine Dokunan Hizmetler Kutlandı Trabzon'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen anlamlı bir programla, camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki önemli rolleri bir kez daha vurgulandı.

İl Müftülüğü'nün Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, şehrin manevi önderleri, değerli din görevlileri ve uzun yıllar boyunca camiamıza hizmet eden emekli din görevlileri bir araya geldi.

Programa, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Müftüsü Selami Aydın, İl Müftü Yardımcıları, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü, Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi Müdürü, İlçe Müftüleri ve emekli Müftülerimiz de katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın anlamı ve önemi üzerine konuşmalar yapıldı. İl Müftüsü Selami Aydın, konuşmasında din görevlilerinin sadece camiler içinde değil, toplumun her kesiminde varlıklarını gösteren, insanların kalplerine dokunan, onlara yol gösteren ve manevi dünyamızı aydınlatan rehberler olduğunu vurguladı.

Aydın, "Din görevlilerimiz, toplumda huzurun, barışın ve kardeşliğin tesis edilmesinde önemli rol oynarlar. Onların fedakar hizmetleri ve toplumun manevi değerlerini yaşatma konusundaki çabaları takdire şayandır.

" dedi. Vali Aziz Yıldırım ise konuşmasında camilerin toplumun birliği ve kardeşliğinin pekiştirilmesini güçlendiren kutsal mekânlar olduğunu belirterek, din görevlilerinin bu kutsal görevi gece gündüz demeden en iyi şekilde yerine getiren manevi rehberler olduğunu ifade etti.

Yıldırım, "Uzun yıllar boyunca camilerimizde görev yapmış, insanlarımıza hizmet etmiş, kalplerine dokunmuş olan değerli büyüklerimizi asla unutmuyor, ahireti irtihal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum.

" diye konuştu. Programda, emekli din görevlileri ve emekli Müftülerimiz adına, İl Müftülüğümüzde görev yapan en genç ve en yaşlı din görevlileri de konuşma yapma fırsatı buldu.

Emekli Baş Müfettiş Rıza Selimbaşoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev süreci boyunca yaşadığı anılarını ve tecrübelerini paylaştı.

Programın sonunda, 2024 yılı Ramazan Ayında hatimle teravin namazı kıldıran görevlilerimize Vali Aziz Yıldırım tarafından "Başarı Belgesi" takdim edildi.

İl Müftüsü Selami Aydın ise emekli din görevlilerimize "Teşekkür Belgesi" verdi. Programın sürprizi ise İl Müftüsü Selami Aydın'ın Vali Aziz Yıldırım'a, 2013 yılında rahmetli olan babası Hafız Mehmet Yıldırım hocamızın fotoğrafını hediye etmesiyle yaşandı.

Bu anlamlı program, camiler ve din görevlilerinin toplumdaki önemini bir kez daha hatırlattı. Din görevlilerinin manevi rehberlik, sosyal yardımlaşma ve toplumsal barışın tesis edilmesinde oynadığı büyük rol, bir kez daha gözler önüne serildi.