Trabzon'da Gençler Sabah Namazıyla Buluştu

Gençler Sabah Namazıyla Buluştu: Peygamber Efendimizin Hayatı ve Şahsiyet İnşası Konusu Ele Alındı **[İl Adı] İl Müftülüğü**, "Mevldi-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında gençleri sabah namazıyla buluşturan anlamlı bir program düzenledi.

Beşirli Sahil Camii'nde gerçekleşen program, gençlerin maneviyatlarını güçlendirmeyi ve Hz. Peygamber'in hayatından ilham almalarını hedefledi.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin sabah namazını kıldırmasıyla devam etti. Din görevlileri tarafından seslendirilen ilahi kasideler, katılımcıları manevi bir atmosferde buluşturdu.

Dr. Şaban Kondi, programda gençlere "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Kondi, Hz. Peygamber'in hayatının her alanının en açık şekilde anlatıldığını vurgulayarak, "O, dünyada hayatı en çok yazılan, tarihin akışını değiştiren şahsiyettir," dedi.

Gençlere, Hz. Peygamber'in örnek hayatından ilham alarak kendi şahsiyetlerini inşa etmeleri için tavsiyelerde bulunan Dr. Kondi, gençlerin geleceğe umutla bakmalarını sağlayan bir mesaj verdi.

Programda İl Müftüsü Selami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri de yer alarak, gençlerle bir araya geldi.

Etkinlik, yapılan dua ve ikramların ardından sona erdi. Bu özel program, gençlerin dini değerlere olan ilgilerini artırırken, onlara Hz. Peygamber'in hayatını ve örnek şahsiyetini daha yakından tanıma fırsatı sundu.

Ayrıca, gençlerin manevi gelişimlerine katkı sağlamayı ve onları geleceğe hazırlamayı hedefledi.