Tunceli'de Il Müftümüz Mustafa şanver Göreve Başladı.

il müftümüz mustafa şanver göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığın 10.08.2024 tarihli ve 2024/259 sayılı kararnamesi ile Tunceli İl Müftülüğü görevine atanan Mustafa ŞANVER, Tunceli'deki görevine başladı.

TUNCELİ İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA ŞANVER KİMDİR?

- 1975 yılında Erzurum'da doğdu. Babasının memuriyetinden dolayı İlköğrenimini İstanbul'da, Ortaöğrenimini Sinop'ta, Lise öğrenimini Balıkesir'de tamamladı.

- 1997 yılında İmam Hatip olarak Sivas'ta göreve başladı.
- 2000 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
- 2004 yılı Mart ayında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden mezun olarak Tokat ili Niksar İlçesine Vaiz olarak atandı.
- Vaiz olarak görev yapmaktayken 2006 yılı Kasım ayında yurtdışı görevi için Almanya'ya gitti.

- 2007 yılında girmiş olduğu Müftülük sınavında başarılı olarak Tunceli ili Nazımiye ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.

- 6 ay bu görevi sürdürdükten sonra tekrar yurtdışı görevine çıktı.
- 2011 yılında yurtdışı görevinden dönerek Tunceli ili Çemişgezek İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.
- 2014 yılı Eylül ayında Bişkek Büyükelçiliği Oş Din Hizmetleri Koordinatör Ataşesi olarak görev aldı.
- 2018 yılı Ocak ayında Tokat ili Almus İlçe Müftüsü olarak yurtiçi görevine döndü. Buradaki görevini sürdürürken 2019 Ağustos ayında Tokat İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı.

- Tokat İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa ŞANVER, 12 Nisan 2021 tarihinde Ankara-Etimesgut İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.

- Cumhubaşkanlığının 09.08.2024 tarih ve 2024/259 sayılı kararnamesi ile Tunceli İlimize İl Müftüsü olarak atanan Mustafa ŞANVER, Evli ve 4 çocuk babasıdır.