Uşak'ta İrfan Sohbetleri Devam Ediyor

Uşak'ta "İrfan Sohbetleri" Toplumsal Değerleri Merkeze Alarak Devam Ediyor Uşak İl Müftülüğü'ne bağlı Fatih Gençlik Merkezi'nde her Perşembe yatsı namazından sonra düzenlenen "İrfan Sohbetleri", bu hafta da yoğun ilgiyle gerçekleşti.

Toplumsal değerleri ele alan ve her yaştan katılımcıya düşünme fırsatı sunan sohbetlere, bu hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan Sosyolog Emin Erdoğan ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Pehlivan konuk oldu.

Konuşmacılar, güncel dini ve hayri hizmetler, toplumsal sorumluluklar, ideal Müslüman tasavvuru gibi önemli başlıkları ele alarak, katılımcılarla interaktif bir sohbet ortamı yarattı.

Sosyolog Emin Erdoğan, konuşmasında İslam'ın toplumsal dayanışma ve yardımlaşma anlayışını ön plana çıkardı. Erdoğan, ideal bir Müslüman'ın sadece ibadetlerle değil, aynı zamanda topluma faydalı hizmetlerle de öne çıkması gerektiğini vurguladı.

Günümüzde bireysel çıkarların ön plana çıktığı bir dönemde, İslam'ın toplumsal sorumluluk vurgusunun önemine dikkat çeken Erdoğan, insanları daha yardımsever ve merhametli olmaya teşvik etti.

İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Pehlivan ise konuşmasında Müslüman bireylerin günlük yaşamlarında İslami ahlakı nasıl yaşatabilecekleri üzerine önemli bilgiler paylaştı.

Pehlivan, bireysel hayatın yanı sıra, toplumsal ilişkilerde de İslami değerlere uygun hareket etmenin önemini vurguladı. Günlük hayatın karmaşasında İslam'ın öğretilerine bağlı kalmanın yollarını gösteren Pehlivan, bireylerin kendilerini ve çevrelerini olumlu yönde etkileyecek davranışlar sergilemelerini teşvik etti.

"İrfan Sohbetleri"nde katılımcılar da aktif olarak sohbete dahil oldu. Özellikle toplumsal sorumluluk ve hayır işleri konusunda sorular soran katılımcılar, dini ve toplumsal konularda daha derinlemesine bilgi edinme arzularını gösterdi.

Sohbetin samimi ve interaktif bir ortamda geçmesi, katılımcıların programa olan ilgisini daha da artırdı. Konuşmacılar, etkinlik sonunda İslam'ın sadece bireysel bir din olmadığını, toplum için de sorumluluklar getirdiğini vurguladı.

Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çeken konuşmacılar, katılımcıları toplumsal hayata daha aktif bir şekilde dahil olmaya davet etti.

Etkinlik, tüm katılımcılara teşekkür edilerek sona erdi. "İrfan Sohbetleri", her hafta Perşembe günü yatsı namazından sonra Fatih Gençlik Merkezi'nde düzenlenmeye devam edecek.

Bu sohbetler, gençlerin ve yetişkinlerin dini ve toplumsal konularda bilinçlenmesi adına önemli bir fırsat sunmaya devam ediyor.