Vali Şıldak: Camiler Toplumun Vazgeçilmezi

Şanlıurfa Valisi: "Camiler, Toplumun Vazgeçilmez Unsuru" Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki önemini vurgulayarak, "Cami, toplumu bir araya getiren, birlik ve beraberliğin tecelli ettiği, hem dini hem de toplumsal açıdan vazgeçilmez bir kurumdur" dedi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bir toplantıda din görevlilerine hitap eden Vali Şıldak, camilerin Türk toplumunun ve Anadolu medeniyetinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

Şıldak, camilerin sadece ibadet mekanı olarak değil, aynı zamanda sosyal bir ünite olarak da toplumun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Vali Şıldak konuşmasında, "Cami, cem eden, yani toplayan, bir araya getiren, birlikte olan yer anlamında toplayıcılık, kapsayıcılık ve İslamiyet'in mabedi olarak tanımladığı ama günümüzde ibadetinin ötesinde, tıpkı ilk dönemlerde olduğu gibi aynı zamanda sosyal yönüyle, istişare yönüyle, toplumun birliğinin ve beraberliğinin tecelli ettiği pek çok iyinin ve kötünün, sevincin ve hüznün paylaşıldığı, insanların sohbet ettiği, dertleştiği bir yerdir.

" ifadelerini kullandı. Şıldak, camilerin toplum hayatındaki önemine değinerek, insanların devlet kapısı olmaksızın, varını yoğunu ortaya koyarak, bu mabetleri inşa ettiğini hatırlattı.

"Bu itibarla camiler çok kıymetli, çok değerli, bizim hem dinimizin, hem medeniyetimizin, geleneğimizin, göreneğimizin vazgeçilmez bir unsurudur.

" dedi. İl Müftüsü Ramazan Tolan ise, Diyanet İşleri Başkanlığının Cumhuriyet'in ilanından hemen sonra kurulduğunu hatırlatarak, "Milletimizin birlik ve beraberliğini sağlanması için kurulmuş bir kurumuz, bunu hiçbir zaman unutmayın.

Birlik ve beraberliği sağlamak bizim dini ve kurumsal görevimizdir. " diye konuştu. Toplantıda, camilerin toplumdaki rolü, din görevlilerinin sorumlulukları ve gelecek dönemde yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Vali Şıldak, din görevlilerine toplumla iletişim kurmaları, sosyal hizmetlerde aktif rol almaları ve insanlara dini konularda doğru bilgiyi ulaştırma konusunda beklentilerini dile getirdi.