Yönetim Emlak Ve Teknik Hizmetler Daire Başkanından Tekirdağ'da Yapımı Devam Eden Ve Tamamlanan Camilere Ziyaret
**TDV Zekât İyilik Buluşmaları'nda Tekirdağ'da İncelemeler: Yeni Camiler ve Din Hizmetleri Merkezi Değerlendirildi** Tekirdağ'da devam eden TDV Zekât İyilik Buluşmaları kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yönetim, Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit Albayrak ve Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, önemli incelemelerde bulundu.
Ziyaret programında, Trakya Üniversitesi (TNKÜ) Kampüs Camii ile yapımı yeni tamamlanan Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz (İstasyon) Camii yer aldı.
Yetkililer, iki caminin mimari yapısını, kullanılan malzemeleri, çevre düzenlemelerini ve ibadet alanlarının işlevselliğini yakından inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.
TNKÜ Kampüs Camii'nin öğrencilerin ve akademik personelin dini ihtiyaçlarını karşılama düzeyi ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Albayrak ve Soykök, caminin kapasitesini, ibadet alanlarının ergonomisini ve sosyal alanlarının etkinliğini değerlendirerek, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için yapılabilecek iyileştirmeler üzerinde görüş alışverişinde bulundular.
Ayrıca, caminin çevre düzenlemesi ve ulaşım kolaylığı gibi konular da incelendi. Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz (İstasyon) Camii'nin incelemesi ise, yeni tamamlanan bir ibadethanenin ihtiyaçlara uygunluğunu ve bölge halkına sunacağı hizmetleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirildi.
Yetkililer, caminin mimari tasarımının çevreyle uyumunu, ibadet alanlarının büyüklüğünü ve aydınlatmasını, ayrıca engelli vatandaşlar için düşünülen erişilebilirlik özelliklerini ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi.
Ayrıca, caminin sosyal hizmetler ve eğitim faaliyetleri gibi olası ek fonksiyonlarının planlaması ve yerel halkın ihtiyaçlarına cevap verme kapasitesi de masaya yatırıldı.
İncelemelerin ardından yapılan açıklamalarda, hem TNKÜ Kampüs Camii'nin hem de Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz (İstasyon) Camii'nin modern ve fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çektiği belirtildi.
DİB yetkilileri, bu tür projelerin, ibadet yerlerinin sayısını artırmanın yanı sıra, toplumun dini ve sosyal ihtiyaçlarına da cevap vermesi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladılar.
Ziyaret, TDV Zekât İyilik Buluşmaları'nın sadece mali destek sağlamanın ötesinde, projelerin etkili yönetimi ve kalitesinin kontrolü konusunda da önemli bir rol üstlendiğini gösterdi.
İncelemelerin sonuçları, gelecekteki dini yapı projelerinin planlamasında ve uygulamasında dikkate alınacak.