Yozgat'de Kurban Bayramı Sevinci çapanoğlu Büyük Cami Ve Diğer Camilerde Kılınan Bayram Namazı Ile Başladı

kurban bayramı sevinci çapanoğlu büyük cami ve diğer camilerde kılınan bayram namazı ile başladı

Kurban Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Kabeden yükselen “Lebbeyk, Allahümme lebbeyk, Lebbeyke lâ şerike leke lebbeyk. İnnel hamde ve’n-ni’mete leke ve’l mülk, lâ şerike leke” nidaları ile gönüllere su serpti. İlimizde bayram sevinci ise sabahın erken saatlerinden itibaren camileri dolduran vatandaşların vaaz-ı nasihat dinledikten sonra kılınan Kurban Bayramı Namazı ile başladı. Çapanoğlu Büyük Cami'de vaaz eden İl Müftümüz Sayın Ali Gülden vaazında şu noktalara dikkat çekti: Yüce Rabbimize ve birbirimize yaklaşmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda bu yakınlığa katkı sağlayacak bir kurban bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz. Bizi bugünlere sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde kavuşturan Cenab-ı Hakk'a hamd edip şükrediyor, O'nun Sevgili Peygamberi Muhammed Mustafa (s.a.s.)'e salât ve selam ediyoruz. Bayramımız mübarek olsun. En büyük dualarının Filistin için olduğunu belirten Gülden, Filistinlerin muvaffak ve muzaffer olmaları için Allah'tan niyazda bulunarak, Cenab-ı Allah bir an önce bütün İslam alemine böyle bir günün hürmetine özellikle Gazze'deki kardeşlerimize yardımlarını ihsan etsin dedi. Bayram namazından sonra TBMM Ak Parti Millet Vekili Sayın Yusuf Başer, Yozgat İl Müftümüz Sayın Ali Gülden Çapanoğlu Cami cemaati ile bayramlaştı.