Zonguldak'ta Müftü Durgun, Ahilik Haftası Kutlamalarına Katıldı

Zonguldak Müftüsü Aşır Durgun, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulması ile Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda yılın çırağı, ustası ve kalfası seçilen öğrenciler de belgelerini il müftüsü Aşır Durgun'dan aldı. Yılın Ahisi seçilen Mehmet Sağlam ise kendisine bu payeyi layık gören kurum, kuruluş ve yetkililere teşekkür etti. Programda konuşma yapan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu: “Ahilik kültürü; kardeşlik, dürüstlük ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini barındıran bir mirastır. Esnaf ve sanatkârlarımız toplumumuzun harcı, ekonomimizin temelidir. Mehmet Sağlam’ı bu değerleri yaşatan örnek bir Ahilik sergilemesinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi. Program ahilik aşının dağıtılmasıyla son buldu.