Ankara’da Mevlid-i Nebi Haftası Cami-çocuk Buluşması

Ankara'da Mevlid-i Nebi Haftası Cami-çocuk Buluşması

02 Ekim 2024 - 09:20

Çocuklarla Bir Araya Gelen Ankara Müftüsü, Mevlid-i Nebi Haftası'nı Kutladı Ankara'da, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir programda, Yenimahalle Müftülüğü Yuva Çakırlar Çiftliği Camii'nde genç çocuklarla anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

Pazar günü öğle namazından önce düzenlenen programa Ankara Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR, Aile ve Dini Rehberlik Başkanı Dr. Elif ARSLAN, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Hilmi YAZAR ve İlçe Müftüsü Murat OKUYAR katıldı.

Ankara Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR, genç çocuklarla birlikte öğle namazını kıldıktan sonra programda emeği geçenlere ve maddi manevi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Çocuklarla sıcak bir sohbet gerçekleştiren Müftü ÇINAR, onların sorularını yanıtladı ve onları çeşitli hediyelerle sevindirdi. Programda, çocuklara Peygamber Efendimizin (sav) hayatı, ahlakı ve öğütleri hakkında bilgiler verildi.

Çocukların meraklı soruları ve gülümseyen yüzleri, programın ne kadar keyifli geçtiğinin bir göstergesi oldu. Mevlid-i Nebi Haftası'nın önemini vurgulayan Müftü ÇINAR, "Bu hafta, Hz. Muhammed (sav)'in doğumunu kutlamakla birlikte, onun örnek hayatını anlamak ve hayatımıza uygulamak için bir fırsattır.

Özellikle genç nesillerimizi, Peygamberimizin öğütleri ve değerleriyle buluşturmak, toplumumuzun geleceği için büyük önem taşımaktadır.

" dedi. Program, çocukların dualarıyla son buldu. Yenimahalle Müftülüğü yetkilileri, bu tarz programların, çocukların dini değerlerle erken yaşta tanışmalarına ve manevi gelişimlerine katkı sağladığını belirterek, gelecek yıllarda da benzer etkinlikleri düzenlemeyi planladıklarını ifade ettiler.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!