Antalya Da Camiler çocuk Açtı.

Antalya Da Camiler çocuk Açtı.

antalya da camiler çocuk açtı.

03 Temmuz 2024 - 09:25

Antalya da Camiler Çocuk Açtı.

2024 yılı Yaz Kur’an Kurslarının eğitime başlaması dolayısı ile açılış programı düzenlendi.

Muratpaşa Ahmet Hamdi Akseki Kur’an Kursunda düzenlenen açılış programına İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Merkez İlçe Müftüleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel’in açış konuşması ile başladı.

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekerek, “Çocuklar bizim hazinelerimiz, geleceğimiz. Bu hazinelerimizi, geleceğimizi iyi değerlendirmemiz lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene yaz döneminde ‘Camiler Çocukların Sesleriyle Şenlensin’ düşüncesiyle Kur’an kursu açıyor. Nasıl ki çocuklarımızın yüzme, sağlık veya diğer konularda bilgi almasını sağlıyorsak, dini bakımdan da bilgi almaları çok önemli. Yani bir kuşun tek kanadıyla uçamayacağı gibi çocuklarımızın da hem dini bilgilerle hem de dünyevi bilgilerle hayatını devam ettirmeleri en önemli husustur. Çocukları ve gençleri bu yıl “Elif, Be, Te, Se, Cim Başlıyor Kur’an Sevincim” çağrısıyla kurslara davet ettiklerini bildirerek, bu kapsamda öğrencilerin İslam dininin itikat, ibadet ve ahlaka dair konularının yanı sıra Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenmelerini hedefliyoruz. Yavrularınızı bize emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Emanetiniz emanetimiz, yavrularınız yavrularımızdır. Elimizden geldiği kadar güçlü kadrolarımız ile 6 hafta boyunca eğitim vermeye çalışacağız. Bu 6 haftayı iyi değerlendirin. Devamlılığı sürdürün. Çocuklarınızı takip edin, kursa gidiyorlar mı, ne öğreniyorlar sorgulayın. Burada güzel dostluklar arkadaşlıklarla çocuklarımızın zamanlarını iyi değerlendirmelerini istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Onun için 1 Temmuz’dan itibaren 6 haftalık süre boyunca bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda din görevlisi kardeşlerimiz, Kur’an kursu hocalarımız, ilçe müftülerimiz hep birlikte çocuklarımıza bilgiler vermek için hazır durumdayız. Hocalarımız da bu konuda gereken ciddiyet ve hassasiyeti mutlaka göstermeliler. Ben bu vesile ile bu Yaz Kur’an kursumuzun hayırlı olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Program, Genç TDV tarafından öğrencilere yapılan pamuk helva dağıtımının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü