Antalya’da Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din...

Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din Görevlileri Ve Dernek Başkanları Ile Bir Araya Geldi.

müftü yalçınkaya, almanya berlin’de din görevlileri ve dernek başkanları ile bir araya geldi.

14 Mayıs 2024 - 09:25

Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din görevlileri ve Dernek Başkanları ile bir araya geldi.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu tanıtım programları kapsamındaki toplantıları Almanya’da Hannover ve Hamburg programının ardından bugün de Berlin’de devam etti.

Müftü Yalçınkaya, bu kapsamda Berlin Şehitlik Camii Konferans Salonu’nda Berlin Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde görev yapan Din görevlileri, Dernek Başkanları ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile 2024 yılı Vekaleten Kurban Organizasyonu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda vakfın vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yalçınkaya, Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban organizasyonunun dünyada güvenin sembolü haline geldiğini ifade ederek “Kurban organizasyonunun her aşamasında dikkat ve hassasiyetle hareket ettiği, hayırseverin iyilik eli olduğu, kurban kesimleri öncesi ve sonrası bağış sahibinin şeffaf bir şekilde bilgilendirdiği, kurbanların İslami usullere uygun şekilde kestirdiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı için, kurban vekaleti çalışmalarında suistimallere asla meydan vermediği, görevlileri nezaretinde organizasyonu gerçekleştirdiği için, kurbanlarımızı 7 kıtada mazlum, mağdur ve muhtaç coğrafyalardaki Müslümanlara ulaştırdığı için, bağışçılar kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet etmelidir diyoruz.“ şeklinde konuştu.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!