Antalya’da Vatandaşlar, 15 Temmuz’un 8. Yıl Dönümünde...

Antalya’da Vatandaşlar, 15 Temmuz'un 8. Yıl Dönümünde Cumhuriyet Meydanı'na Akın Etti.

antalya’da vatandaşlar, 15 temmuz'un 8. yıl dönümünde cumhuriyet meydanı'na akın etti.

17 Temmuz 2024 - 09:25

Antalya’da vatandaşlar, 15 Temmuz'un 8. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında anma programı düzenlendi.

Antalya Valiliği tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın akabinde Konyaaltı Bahtılı Camii İmam Hatibi Enes Demirbaş'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhuna din görevlileri ve vatandaşlar tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı.

Müftü Yalçınkaya’nın yaptığı duaya Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce vatandaş hep bir ağızdan “Amin” diyerek eşlik ettiler.

Çeşitli gösterimlerin yapıldığı programdan sahneye çıkan protokol üyeleri 15 Temmuz ile ilgili konuşmalarını yaptı.

Bu kapsamda anma etkinliğinde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında canlarını kaybeden şehitlerin acısının kalplerde sıcaklığını muhafaza ettiğini ifade etti. Vali Şahin, “Aradan geçen 8 yıl, başımıza gelenleri salim kafayla değerlendirecek kadar da uzun bir süre. Ne oldu da o gece Türk milleti, Türk devleti uçurumun eşiğine geldi. Ne oldu da kendi tanklarımızla, kendi uçaklarımızla, kendi silahlarımızla kendi insanlarımızın şehit olacağı bir büyük bir ihaneti yaşadık. Yani kardeşlerim artık kefemizi önümüze koyup bu büyük ihaneti çok iyi sorgulayıp değerlendirmeliyiz. FETÖ’cüler 15 Temmuz’da darbe yaptıklarını ve iktidara geleceklerini zannediyorlardı. Küresel kuklacıların başka bir fikri vardı, aslında plan darbe değil iç savaştı. Çünkü küresel aktörler biliyordu ki, Türkiye’nin milli güçleri elbette direneceklerdi. Bu ne demek Türkiye’nin kendi silahlarıyla kendini vurması demek, işte bu bir iç savaştı. Aynı Suriye’de olduğu gibi. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı 16 Temmuz günü binlerce on binlerce insanımızı kaybedecektik, ondan sonra küresel dostlarımız ülkemizi işgal edeceklerdi.” ifadelerini kullandı.

Gecede Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi tarafından yeni alınan mobil ikram aracı ile vatandaşlara aşure ve çorba ikramında bulunularak çay dağıtımı gerçekleştirldi.

Program, Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan Keskin’in gece 00:13’te okuduğu salânın ardından Yivli Minare Camii’nde kılınan Teheccüd Namazı ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı