Aydin’da Kalbimden Kalemime Filistin

Aydin'da Kalbimden Kalemime Filistin

kalbimden kalemime filistin

15 Ağustos 2024 - 18:00

Aydın İl Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü, merkez ve ilçelerde eğitim gören Yaz Kur’an kursu öğrencileri arasında ‘’Kalbimden Kalemime Filistin’’ temalı resim, şiir, hikâye ve karikatür yarışması düzenledi.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren eserler ödüllendirildi.

İl müftülüğü konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hasan Güneş, yaşları küçük gönülleri büyük olan siz kıymetli yavrularımızı tebrik ediyorum. "Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalmadınız ve yarışmaya katıldınız. Bu yaşta büyüklerinize örnek oldunuz. Salonda sergilenen el emeği eserlerinizle Gazze’deki kardeşlerinizin yanında olduğunuzu, yazdığınız şiir ve hikâyeler ile kalplerinizin Filistinli mazlumlarla beraber olduğunu gösterdiniz.

Gazze denilince insanın nutku tutuluyor! Açlıktan ölen insanlar, anne karnında öldürülen bebekler ve daha niceleri, Onlar içinde bulundukları durum ile, ümmet de onların hali ile imtihan oluyor. Kıymetli çocuklar, sizden bir istirhamımız var, boykot ürünlerini almayın, anne ve babalarınızdan bu ürünleri istemeyin!

Müftü Güneş; Aydın’da 27.200 öğrencimizle camilerimizde buluştuk

2024 yaz Kur’an kurslarında il genelinde 27.200 öğrencimizle camilerimizde buluştuk diyen İl Müftüsü Güneş, göz aydınlığı yavrularımız hayatları boyunca unutmayacakları hatıralar biriktirdiler. Kurs boyunca hep evlatlarımızla bir araya gelmeye çalıştık. Birçok etkinlik ve program düzenledik. Bu yıl da "Kalbimden Kalemime Filistin" temalı yarışma tertipledik. 1585 eser başvurusu yapıldı ve 400 öğrencimiz ödül almaya hak kazandı.

Huzurlarınızda yarışmamıza destek olan Sayın Rıdvan EŞİN'e, Mukadder Bulut’a, il müftü yardımcılarımıza, ilçe müftülerimize, gençlik koordinatörlüğümüze, din görevlilerimize ve organizasyonda görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Program dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve ikram ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası