Balikesir’da Balıkesirliler Peygamber Sevgisinde Buluştu

Balikesir'da Balıkesirliler Peygamber Sevgisinde Buluştu

balıkesirliler peygamber sevgisinde buluştu

21 Eylül 2024 - 09:40

Balıkesir İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu panel düzenlendi. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, din görevlilerinden oluşan ekip tarafından seslendirilen kaside ve ilahilerle devam etti. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık tarafından sunulan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ise Hz. Peygamber’i anma ve anlamanın önemine değinerek, konferansa katılanlara teşekkür etti. Programda konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu haftanın önem ve anlamına değinerek; “İlim, hikmet ve erdem, toplumu zulümden adaletsizlik ve ahlaksızlıktan arındırmaktadır. Bu değerler ekseninde şahsiyetli insan ve erdemli bir toplum inşa etme sürecinde Siyer-i Nebi, Efendimizin hayatı olması yanı sıra bizler ve gelecek nesiller için bir referans kaynağıdır. Bu anlamda O’nun hayatı bütün insanlık için en güzel rehber olmuştur.” ifadelerini kullandı. Program sonunda Vali Ustaoğlu tarafından din görevlileri arası Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Türkiye birincisi olan Balıkesir/Burhaniye Orjan Camii Uzman İmam-Hatibi Selçuk Kurt’a plaket takdim edildi.

Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı