Balikesir’da Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...

Balikesir'da Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

02 Ekim 2024 - 09:40

"Cami ve Gençlik Buluşması"nda Öğrencilere İlham Veren Sözler Balıkesir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle düzenlenen "Cami ve Gençlik Buluşması" Karesi ilçesi Hafız Mehmet Arbacıoğlu Camii'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, il müftüsü Hasan Hayri Yaşar, il müftü yardımcısı Ahmet Altacı, il gençlik koordinatörü Cengiz Ulus ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından konuşan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, gençlerin İslam'ın değerlerini özümsemeleri ve hayatlarına uygulama konusunda önemli rol oynadıklarını vurguladı.

Gençlere, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatından örnekler vererek, ahlaklı, dürüst, merhametli ve bilgili bireyler olmaları için tavsiyelerde bulundu.

İl Müftü Yardımcısı Ahmet Altacı ise konuşmasında gençlerin camilere olan ilgilerinin artmasının önemine değindi. Camilerin sadece ibadethaneler değil, aynı zamanda toplumsal faaliyetlerin merkezi olduğunu belirterek, gençlerin camilere gelerek sosyalleşmelerini ve dini bilgilerini geliştirmelerini teşvik etti.

İl Gençlik Koordinatörü Cengiz Ulus ise gençlerle etkileşimli bir sunum gerçekleştirdi. Günümüz gençliğinin karşılaştığı sorunlar, İslam'ın gençlere verdiği mesajlar ve gençlerin toplumsal hayatta aktif rol almaları hakkında bilgiler paylaştı.

Program sonunda öğrencilere çeşitli ikramlar sunuldu. Etkinlik, katılımcıların birbirleriyle sohbet etmeleri ve yeni dostluklar kurmalarıyla son buldu.

"Cami ve Gençlik Buluşması" gençler arasında büyük bir ilgi gördü. Öğrenciler, programın kendilerine ilham verdiğini ve dini bilgilerini artırmalarına yardımcı olduğunu ifade ettiler.

Etkinliğin, gençlerin dini değerlere daha fazla ilgi duymasını ve camilerle bağlarını güçlendirmesini amaçladığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!