Balıkesir’de Aile Değerleri Konferansı

Balıkesir'de Aile Değerleri Konferansı

Balıkesir'de Aile Değerleri Konferansı

28 Eylül 2024 - 09:40

Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu Vaizleri, Değerlerimizi Koruma Konulu Konferansta Buluştu Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu'nda görevli vaizlerimiz, İl Müftü Yardımcımız Sedanur Sezen başkanlığında, Prof.Dr. Saadettin Ökten'in "Aile Değerlerimizin Korunması ve Gelecek Nesillere Aktarılması" konulu çevrimiçi konferansına katıldılar.

Konferansta, Prof.Dr. Ökten, hızla değişen dünya düzeninde geleneksel aile yapısının ve değerlerinin korunmasının önemini vurguladı. Günümüz toplumunda karşılaşılan aile içi sorunlar, boşanma oranlarındaki artış, çocukların yetiştirilmesinde yaşanan zorluklar ve gençlerin değer yargılarındaki kaymalar gibi konulara değinen Ökten, bu sorunların çözümü için bireysel ve toplumsal sorumluluk bilincini ön plana çıkardı.

Ökten, aile değerlerinin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının sadece bireylerin değil, toplumun tamamının sorumluluğu olduğunu belirtti.

Eğitim sisteminin, dinin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın bu konuda önemli rol oynaması gerektiğini vurguladı. Konferans, vaizlerimiz için oldukça faydalı oldu.

Katılımcılar, aile değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yeni görüşler ve çözüm önerileri edindiler. Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu olarak vaizlerimizin bu tür eğitimlerle donanımlı olmasının toplumda aile değerlerinin korunması ve sosyal sorumluluk bilincini artırmaya katkı sağlayacağına inanıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı