Bayburt’ta Din ve Akademik İş Birliği

Bayburt'ta Din ve Akademik İş Birliği

Bayburt'ta Din ve Akademik İş Birliği

11 Ekim 2024 - 10:25

Din Hizmetlerinde İş Birliği İçin Görüşmeler: Bayburt Müftüsü, İlahiyat Fakültesi Dekanını Ziyaret Etti Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret, din hizmetlerinin etkinliğini artırmak ve iki kurum arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Görüşmede, din hizmetleri alanında yapılacak ortak çalışmalar, koordinasyon ve iş birlikleri ele alındı.

Özellikle gençlerin dini eğitim ve öğretimi, toplumsal sorunlara dini perspektiften yaklaşım ve dini değerlerin günümüz hayatına uyarlanması konularında karşılıklı iş birliği yapılması üzerinde duruldu.

Müftü Danacı, üniversite ve din hizmetleri arasındaki iş birliğinin, toplumun dini, kültürel ve manevi gelişimine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Prof. Dr. Yaylalı ise din hizmetlerinde bilgi paylaşımı ve ortak projelerin önemini dile getirerek Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasındaki iş birliğine büyük önem verdiklerini belirtti.

Ziyarette, Müftü Yardımcıları Abdullah Aksoy ile Nurettin Akgül ve Dekan yardımcıları Doç. Dr. Abdussamet Varlı ile Doç. Dr. Fatih Kaya da hazır bulundu.

Görüşme, samimi bir ortamda gerçekleşti ve karşılıklı iş birliğine yönelik olumlu adımların atılacağına dair umutlar yarattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '