Bayburt’ta Tarihi Ulu Cami’de "kuran Ziyafeti"...

Bayburt'ta Tarihi Ulu Cami'de "kuran Ziyafeti" Düzenlendi

08 Ekim 2024 - 10:25

Bayburt'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları "Kuran Ziyafeti"yle Renklendi Bayburt Müftülüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Haftanın en önemli etkinliklerinden biri olan "Kuran Ziyafeti", tarihi Ulu Cami'de düzenlendi. Program, şehrin önde gelen Kur'an-ı Kerim tilaveti ustalarının seslendirdiği ayetlerle başladı.

Ketenci Camii İmam Hatibi Hacı Dursun Kelleci, Yakutiye Camii İmam Hatibi Enis Aslan, Ulu Cami İmam Hatibi Zülküf Kocabey, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Faruk Şahin, Arpalı Leylekli Camii Müezzin Kayyımı Yunus Saymaz ve Gökçedere Merkez Camii Müezzin Kayyımı İrfan Dönmez, Kur'an'ın güzelliklerini sesleriyle yaşattılar.

Dinleyicileri adeta bir manevi yolculuğa çıkaran tilavetlerin ardından, program İl Müftüsü Bayram Danacı'nın yaptığı dua ile son buldu. Programın ardından Bayburt Din Görevlileri Derneği'ni ziyaret eden Müftü Danacı, din görevlileri ile sohbet ederek haftanın anlam ve önemini vurguladı.

Etkinliğe Müftü Yardımcıları Abdullah Aksoy ve Nurettin Akgül, Aydıntepe İlçe Müftüsü Yakup Halil, Demirözü İlçe Müftüsü Adem Şeker, şube müdürleri Sadi Bayoğlu, Ömer Turan ve Hasan Ayyıldız ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası, İslam dininin ve değerlerinin toplumda yaşatılması, camilerin toplumsal hayattaki öneminin vurgulanması ve din görevlilerinin emeklerinin takdir edilmesi amacıyla kutlanıyor.

Bayburt'ta düzenlenen etkinlikler de bu amaca hizmet ederek, şehrin manevi atmosferini güçlendirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü...
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti