Bilecik’de Ihl öğrencilerine “peygamberimiz Ve şahsiyet...

Bilecik'de Ihl öğrencilerine “peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası” Konferansı

11 Ekim 2024 - 10:35

Bilecik İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İçin Gençlik Faaliyetleri ve Şahsiyet İnşası Konulu Konferans Bilecik Müftülüğü, gençlerin dini, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonunda önemli bir programa imza attı.

Diyanet Gençlik Merkezi koordinatörlerinin öncülüğünde düzenlenen programda, öğrencilere gençlik faaliyetleri ve gençlik merkezi tanıtımı yapıldı.

Program, Orhangazi Camii İmam Hatibi Muhammed Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından söz alan İl Müftüsü Ahmet Dilek, öğrencilere "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu bir konferans verdi.

Dilek, konferansında Hz. Muhammed'in örnek hayatından kesitler sunarak gençlerin karakter gelişimine ve ahlaki değerlere sahip olmalarına vurgu yaptı.

İl Müftüsü, gençlere eğitimlerinde başarılar dileyerek şunları söyledi: "Sizler geleceğin teminatısınız. Öğrenim hayatınızda edinmiş olduğunuz bilgi ve becerilerle, topluma faydalı bireyler olarak yetişmenizi diliyoruz.

Sizlerin ahlaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu programlarımızın devamlılığını sağlamak için çalışıyoruz. " Programda, Bilecik Diyanet Gençlik Koordinatörü Kudret Koçyiğit, Bilecik Müftülüğünün gençlik faaliyetleri ve gençlik merkezi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Koçyiğit, gençlerin sosyalleşmesi, kişisel gelişimine destek olunması ve dini değerlerle yoğrulması amacıyla düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi paylaşarak öğrencilerle sık sık bir araya geleceklerini belirtti.

Program, Bilecik Şeyh Edebali Meşk Gurubunun seslendirdiği ilahilerle renklendi. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları gönüllüleri, öğrencilere ikramlar yaparak çeşitli hediyeler dağıttı.

Programda İl Müftüsü Ahmet Dilek'in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, İl Müftü Yardımcısı Hatice Geçgelen, Okul Müdürü Abdullah Özbek ve TDV Kadın Kolları Gönülleri de yer aldı.

Bilecik Müftülüğü, gençlerin sosyal, kültürel ve manevi gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği bu tür etkinlikleri sürdürmeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '