Bilecik’de Il Müftümüz Ali Erhun’dan Veda Mesajı

Bilecik'de Il Müftümüz Ali Erhun’dan Veda Mesajı

il müftümüz ali erhun’dan veda mesajı

17 Ağustos 2024 - 10:35

Kıymetli Dostlarım!

İnsan bir yolcudur! Çocukluktan gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebediyet âlemine kadar yolculuğu devam eder.

Karabük İl Müftüsü olarak atanmam nedeniyle Nisan 2020 tarihinden itibaren dört yıl süren Bilecik’teki yolculuğumun sonuna geliyorum.

Elhamdülillah bu kısa zaman zarfı içerisinde siz kıymetli hemşerilerimle beraber tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen büyük işler yapmak bizlere nasip oldu.

Öncelikle inşaatı yarım kalan başta Ertuğrulgazi Camii olmak üzere, Yunus Emre ve Edebali camilerinin inşaatını tamamlayarak ibadete açtık. Göreve geldiğimizde kaba inşaatları yeni başlamış camilerimizin maddi sıkıntılar nedeniyle inşaatları devam edememekteydi. Görevlilerimizle beraber Türkiye’de bir çok il ve ilçeyi gezerek yardım toplama suretiyle bin bir zahmetle söz konusu camilerimizin inşaatlarını tamamladık. Hali hazırda 3000 öğrenci, 300 öğretmen ve 280 POMEM öğrencilerine ibadet etme imkânı sağlayacak Kuba Camii ile Üniversite Kampüs Camiilerimizin inşaatları devam etmekte olup sizlerin emanetindedir.

Dört yıllık görev süremde hafızlık ve 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız üzerinde hassasiyetle durduk.

Bilecik’imiz, kız hafızlık Kur’an Kursu olmayan sayılı illerimizdendi ve bu, Anadolu’da İslam’ın dirildiği ve Osmanlının kurulduğu topraklara yakışmamaktaydı. Göreve gelir gelmez Fetö’ den devralınan yurdu Şifa Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursuna dönüştürdük. Tadilat ve yenileme işlemlerinden sonra 2021 yılında açtığımız kursumuzdan bu güne kadar 11 kızımız hafızlığını tamamladı.

Öte yandan Osmanlı Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursunu tadilat ve yenileme çalışmalını tamamlayarak eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkarttık.  12 yatakhane 60 öğrenci kapasiteli yurdumuz eğitime başladığından bugüne kadar 41 öğrenci hafızlığını tamamlayarak ilimizin yıldızları oldular.

2020 yılında inşaatına başladığımız Kayıboyu 4-6 Yaş Kur’an Kursunun 2021 yılında açılısını gerçekleştirdik. 9 sınıf ve 115 öğrenci kapasiteli kursumuz Bilecik’in en gözde eğitim kurumu olarak halkımızın yüksek teveccühleriyle hizmet vermektedir. Açtığımız diğer kurslarımızla beraber toplam 14 sınıf 4-6 yaş Kur’an Kursu açtık.

Yenilediğimiz müftülüğümüzün hizmet binası, ek hizmet binamızdaki Diyanet Gençlik Merkezi ile Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve toplantı salonlarımızla daha sayamayacağımız birçok hizmete imza attık.

2021 yılında ilimizde ilk defa başlattığımız vekaletle kurban kesimi organizasyonuyla 2 bin 400 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtarak bayram sevinçlerine ortak olduk. Ramazan ayında din görevlilerimizle beraber mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımıza Ramazan yardımlarımızı ve emanetleriniz olan fitrelerinizi dağıttık.

Ben öncelikle şahsımı bu göreve layık gören Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş’a hassaten teşekkürlerimi sunuyorum. Beraber çalıştığımız valilerimiz Sayın Bilal Şentürk ve Sayın Dr. Kemal Kızılkaya ile hali hazırda ilimizde görev yapan valimiz Sayın Şefik Aygöl’e şükranlarımı sunuyorum. 

Ayrıca, başta İl Müftü Yardımcılarım olmak üzere, görev yaptığım mesai arkadaşlarım daire personelime, özveriyle görev yapan din görevlilerimiz ve Kuran Kursu öğreticilerimize, ihtiyaç duyduğumuzda tüm programlarımızda canla başla çalışan Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Bilecik’ten ayrılırken, bu güzel şehre ve siz değerli hemşerilerime hizmet edebilmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Ancak, memleketimden ayrılmanın hüznü de yüreğimin derinliklerinde bir uhde olarak kalacak. Biliyorum ki, yollarımız yine kesişecek, ve ben her zaman gönlümde Bilecik’in sevgisini taşıyacağım.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinize veda ediyor Yunus Emre’mizin şu dizeleriyle sözlerime son veriyorum.

Biz illerden gider olduk, Kalanlara selâm olsun

Bizim için hayır dua, Kılanlara selâm olsun


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası