Bilecik’te Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Bilecik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Bilecik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

02 Ekim 2024 - 10:35

Bilecik'te "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Temasıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladığı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri bu yıl "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temasıyla başladı.

Bilecik İl Müftülüğü, bu anlamlı haftanın açılış programını, kentin manevi mirası Şeyh Edebali Hazretleri'nin türbesi başında gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Ahmet Dilek, açılış konuşmasında din görevlilerinin haftasını tebrik ederek, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temasının önemini vurguladı.

Dilek, "Hz. Muhammed (sav)'in örnek kişiliği, her dönem insanlığa rehberlik etmektedir. Özellikle günümüzde, bireysel ve toplumsal anlamda yaşanan değer yitimine karşı, Peygamberimizin şahsiyetini örnek almanın önemi daha da artmaktadır.

" dedi. Şeyh Edebali Hazretleri'nin manevi huzurunda yapılan açılış programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti. Programda, din görevlileri ve vatandaşlar, Peygamberimizin hayatından ve öğretilerinden ilham alan bir atmosferde buluştu.

Bilecik İl Müftülüğü, haftanın devamında bir dizi etkinlik düzenleyecek. Kamu kurumları ziyareti, gençlik buluşmaları, esnaf ziyaretleri, din görevlileri buluşmaları, cami buluşmaları ve Kur'an-ı Kerim ziyafeti programları, haftanın dolu dolu geçmesini sağlayacak.

3 Ekim Cuma günü ise tüm camilerde, "Ailecek Camideyiz" programları ile cemaatler bir araya gelecek. Cuma, cumartesi ve pazar günleri de tüm camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlenecek.

Bilecik Müftülüğü, haftanın etkinliklerine tüm vatandaşları davet ederek, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın, İslam dininin güzelliklerini ve Peygamberimizin örnek kişiliğini hatırlatarak toplumsal birlikteliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!