Bilecik’te Din Görevlileri Toplantısı

Bilecik'te Din Görevlileri Toplantısı

22 Ekim 2024 - 10:35

Bilecik İl Müftülüğü, Personel Toplantısında Çocuk İzleme Merkezi'ne Odaklandı Bilecik İl Müftüsü Ahmet Dilek başkanlığında, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, vaizler ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen 2024 yılı Ekim ayı personel toplantısı, Kayıboyu toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantının odak noktasını ise çocukların korunması ve istismardan uzak tutulması oluşturdu. Toplantı öncesinde, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri tarafından din görevlilerine **Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM)** hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda, ÇİM'in amacı, çalışma prensipleri ve önemi detaylı bir şekilde anlatılırken, çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi için din görevlilerinin rolü vurgulandı.

Din görevlileri, verilen sunumla ÇİM hakkında bilgi sahibi olurken, çocukların korunması konusunda daha bilinçli bir yaklaşım benimseme fırsatı yakaladılar.

Sunumun ardından, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, gündem maddeleri okundu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen yazılar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca güncel konular ele alındı ve din görevlilerinin istek ve önerileri dinlendi. Görevlilerin talep ve görüşleri, İl Müftülüğü tarafından titizlikle değerlendirilerek, çalışmaların daha verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak adımların atılması planlandı.

Toplantının sonunda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine gönderilen teşekkür belgeleri, İl Müftüsü Ahmet Dilek tarafından takdim edildi.

Bu jest, din görevlilerinin özverili çalışmalarının takdir edildiğini ve önemsendiğini gösterdi. Bilecik İl Müftülüğü, bu toplantıyla çocukların korunması konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına ve bu konuda din görevlilerinin önemli bir rol üstlenmesine vurgu yaptı.

Toplantı, din görevlilerinin çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi konusunda daha bilinçli bir şekilde hareket etmeleri için önemli bir adım oldu.

Uşak Öğrencileri
Uşak Öğrencileri "Orman Benim" Projesiyle Çevreyi Temizledi