Bolu’da 2024 Vekaletle Kurban çalışması Personele Tanıtıldı

Bolu'da 2024 Vekaletle Kurban çalışması Personele Tanıtıldı

2024 vekaletle kurban çalışması personele tanıtıldı

17 Mayıs 2024 - 11:05

Satrateji Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Irmaklı ilimizde idi.

2024 VEKALETLE KURBAN ÇALIŞMASI PERSONELE TANITILDI.

Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtım ve istişare toplantısına il müftülüğü personeli ile ilçelerden katılan ilçe müftüleri basta olmak üzere din hizmetlerinde çalışan vaiz, manevi danışmanlar, cami görevlileri, Kur'an Kursu hocalarımız katıldı.

Manevi Danışman Ufuk İnan'ın sunduğu program imam-hatip Ali Erol'un Kur'an tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş açılış konuşmasında, her yıl artan bir ivme ile vekaletle Kurban kesimi programına halkımızın destek verdiğini belirterek, bu yılda etkin bir çalışma yapacaklarını belirtti.

2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu hakkında bilgi vermek üzere ilimize gelen DİB Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı tanıtım toplantısı hakkında bilgilendirici ve motive edici konuşma yaptı.

Strateji Geliştirme Başkanı Irmak yaptığı konusmada ,"Kurban ibadeti, Allah’ın bizlere bahşettiği nimetlere karşı şükür bilincini, yaratılanlara karşı da karşılık beklemeden yardımda bulunma erdemini pekiştirirken bu önemli ibadeti de yaparak Cenab-ı Hakk’a çok önemli bir kulluk vazifemizi de yerine getirmiş olmamızın bir tezahürü olarak kendini gösteriyor", dedi.

Kurban ibadetinin Müslümanlar arasında ümmet bilincinin güçlenmesine ve Müslümanların birbirlerini yakından tanımalarına da vesile olduğuna işaret eden Irmaklı, “Kurban sayesinde ülkemizin 81 ilinde 922 ilçesinde, pek çok beldesinde, köyünde, sadece ülkemizde değil, sınırlarımızın ötesinde milyonlarca mağdur, fakir fukara, garip gureba, bir yıl boyunca bir kurban etini bekleyen nice insanlara ulaşma, onlarla tanışma, buluşma imkanı sağlıyor. Kurbanın toplumda kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini, dayanışma ruhunu geliştirdiğini, toplumda farklı kesimler arasında sevgi ve saygı duygularını güçlendirerek sosyal adaletin tesisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, TDV ile beraber yaptığı en önemli hizmetlerden birinin “Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu” olduğunu dile getirerek geçmişten bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İrmaklı, TDV'nin organizasyonunda 2023 yılında 745.000 'ne yakın hissenin yurt içi ve yurt dışında dağıtımının yapıldığını belirterek buradaki en önemli faktörün , din görevlilerimizin vatandaşlarımızla birebir ilişkilerin ve tanıtımın çok önemli olduğunu belirtti.

Yansı şeklinde yapılan sunumla birlikte icra edilen tanıtım toplantısı verimli bir şekilde sona erdi.

----------

2024 Yılı Vekaleten Kurban Kesim Bedeli:

Yurt İçi: 11.750 TL

Yurt Dışı: 4.750 TL

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Kurban bağışınızı Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi web sitesi veya bağış noktaları aracılığıyla yapabilirsiniz:

Kurbanlar, İslami usullere uygun olarak ve veteriner hekim kontrolünde kesilir.

Kesilen kurbanlar, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılır.

Bağışınızın akıbeti hakkında size bilgi verilir.

Yurt içinde kesilen kurbanlar küçükbaş veya büyükbaş olabilir ve bu durum, kurbanın kesileceği ilin şartlarına göre belirlenir.

Daha Fazla Bilgi İçin:

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban 2024 sayfası: https://kurban.diyanet.gov.tr/

Türkiye Diyanet Vakfı Bağış Sayfası: https://bagis.tdv.org/

Unutmayın:

Kurban ibadeti, hem dini bir vecibeyi yerine getirmek hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için önemli bir fırsattır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği bu organizasyon ile kurbanınızı güvenle vekaleten kestirebilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü