Bolu’da çocuklar Gibi şendik

Bolu'da çocuklar Gibi şendik

çocuklar gibi şendik

28 Ağustos 2024 - 11:05

Bolu’da 100. Yıl Şenliği yapıldı.

ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİK..

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye çapında düzenlenen "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" projesi Bolu’da da uygulandı.

4-6 yaş grubu, 7-10 grubu çocuklar ile hafızlık eğitimi yapan öğrencilerle ailelerinin katıldığı program Bolu Bilim Sanat Merkezi Salonunda gerçekleşti.

Vakıf Katılım'ın sponsorluğunda ve İl Müftülüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilen programa 400’ü aşkın çocuk katıldı.

Çocuklar şenlikte , Hüseyin Goncagül gösteri ekibinin sunduğu Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat, kukla etkinlikleriyle hem eğlendi hem öğrendi. Neşeli dakikaların yaşandığı buluşmada çocuk ilahileri ve Filistin marşları okundu.

Programda konuşan Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş “Başkanlığımızca 4-6 yaş, 7-10 yaş ve Yaz Kur’an kursları ile Hafızlık eğitimi verilen kurslarda eğitim alan çocuklara hitap eden, kadim kültürümüzde var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılmasına ve değerlerin aktarımına destek olmak üzere “100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik” projesi hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda Projenin uygulanmasında planlama yapan Başta Başkanlığımıza ve paydaş oldukları için Vakıf Katılma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda çocuklara ikramda bulunuldu. Pamuk şeker dağıtımı yapıldı. Çocuk kitaplarının yer aldığı dini yayın standı açıldı.

ETKİNLİKER TAKDİR TOPLUYOR..

100 Yıl etkinlikleri bu zaman kadar 50’den fazla il ve ilçede uygulandı.

İçerik:

• Oyunlar ve Yarışmalar: Çocukların enerjilerini atmaları ve eğlenmeleri için çeşitli oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Bu etkinlikler, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu.

• Gösteriler ve Sunumlar: Çocukların ilgisini çekecek gösteriler ve sunumlar yapıldı. İlahi dinletileri, tiyatro oyunları, illüzyon gösterileri gibi etkinliklerle çocuklar keyifli vakit geçirdi.

• Hediyeler ve İkramlar: Şenliğe katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler ve ikramlar sunuldu. Bu, çocukların şenlikten mutlu ayrılmalarını sağladı.

Etkinliğin Amacı:

• Çocuklara Değerleri Öğretmek: Çocukların dini ve kültürel değerleri öğrenmelerini ve bu değerlere uygun bir şekilde yetişmelerini sağlamak.

• Sosyalleşmeyi Teşvik Etmek: Çocukların akranlarıyla bir araya gelerek sosyalleşmelerini ve yeni arkadaşlıklar kurmalarını teşvik etmek.

• Eğlenceli Bir Ortam Sunmak: Çocukların eğlenceli ve keyifli bir gün geçirmelerini sağlamak.

• Diyanet'in 100. Yılını Kutlamak: Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 100. yılını çocuklarla birlikte kutlamak ve onlara kurumun önemini anlatmak.

Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası