Bolu’da Il Müftü Yardımcısı Mustafa Can Göreve Başladı

Bolu'da Il Müftü Yardımcısı Mustafa Can Göreve Başladı

il müftü yardımcısı mustafa can göreve başladı

27 Ekim 2023 - 11:05

İL MÜFTÜ YARDIMCISI MUSTAFA CAN GÖREVE BAŞLADI.

Aydın İli Yenipazar ilçe müftüsü iken Bolu İl Müftü Yardımcılığına atanan Mustafa Can görevine başladı.

Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Can'ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Müftü Demirtaş yaptığı açıklamada "İlimizde din hizmetleri ve gençlik hizmetleri konusunda atılım yapmak istiyoruz. Sayın Müftümüz Bolu İlimizde daha önce cezaevi vaizi olarak görev yapmış, hafız, yüksek lisansı olan donanımlı ve hizmet aşkı olan bir hocamız. İlimize değer katacağına inanıyoruz" dedi.

-------

Mustafa CAN

Biyografi

1970 İstanbul Beykoz’’da doğdu. Çanakkale Biga nüfusuna kayıtlıdır.

1985 İstanbul Beykoz Göksu Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamladı.

1990 Tekirdağ İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1994 Diyanet İşleri Başkanlığı’nda İmam-Hatip olarak göreve başladı.

1996 Mısır El Ezher Üniversitesi’nden mezun oldu. 2006 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü'nden (25.Dönem) mezun oldu. 2014 Bolu Cezaevi vaizi olarak atandı. 2016 Sivas Akıncılar İlçe Müftüsü olarak atandı. 2018 Aydın Yenipazar İlçe Müftüsü olarak atandı. Almanya Münih’te din görevlisi olarak çalıştı..

TDV Yurtdışı Kurban organizasyonunda Madagaskar’da görev yaptı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde TEFSİR alanında Yüksek Lisans yaptı.

24 Ekim 2023 tarihi itibari ile Bolu İl Müftü Yardımcılığına başladı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Haftanın hutbesi '
Malatya'da Dib Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı Il Genelindeki Vaizler Ve Kur'an Kursu öğreticileriyle Bir Araya Geldi
Malatya'da Dib Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı Il...