Bolu’da Imam-hatipliler, Söylem Sahibi Sosyal önderlerdir

Bolu'da Imam-hatipliler, Söylem Sahibi Sosyal önderlerdir

imam-hatipliler, söylem sahibi sosyal önderlerdir

24 Mayıs 2024 - 11:05

İl Müftüsü Demirtaş, Bolu Anadolu imam-hatip Lisesi'nin 42. Mezuniyet törenine katıldı.

İMAM-HATİPLİLER, SÖYLEM SAHİBİ SOSYAL ÖNDERLERDİR..

Bolu Anadolu İmam-hatip Lisesinden mezun olan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet ve kermes programına Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da katıldı.

Okul Müdürlüğünün bahçesinde yapılan programa mezun öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Okul Müdürü Muhittin Öztürk'ün konuşmasının ardından il müftüsü Demirtaş öğrencilere hitap etti.

Müftü Demirtaş, mezun olan öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında imam-hatip öğrencilerinin hem maddi hem de manevi alanları birleştirerek çift kanatlı kuş misali daha donanımlı bir seviyede eğitim gördüklerini belirtti.

İmam-hatip öğrencilerinin söylem ve mefkure sahibi sosyal önderler olarak mezun olduklarını belirterek manevi problemler karşısında çözümler sunabileceklerini belirtti.

Müftü Demirtaş, imam kelimesinin etimolojik anlamları üzerinden değerlendirme yaparak imam-hatipli tarifi yaptı. Bu kapsamda imam-hatipli gencin, dağarcığında çağın pozitif bilim ile dini bilgiyi birleştiren , kimseyi ayırmadan herkese merhametle davranan yani ana yürekli olan, hizip ve grupçuluk yapmadan ümmet ve millet anlayışı ile herkese hitap eden , hatip olmaları ile de hak ve hakikati her yerde savunan bir donanım ve mefkureye sahip olduklarını belirtti.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi.

Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü