Bolu Dini İhtisas Merkezi Diyanet Işleri Başkanlığı Dini...

Bolu Dini İhtisas Merkezi Diyanet Işleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Süreli Yayınlar Ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul ıı. Dönem Aday Din Görevlilerine Konferans Verdi

0

02 Ekim 2024 - 00:18

Ailede Mahremiyet Bilinci: Bolu Dini İhtisas Merkezi'nde Önemli Konferans Bolu Dini İhtisas Merkezi, II. Dönem Aday Din Görevlilerine yönelik Sosyal ve Kültürel Etkinlik kapsamında 30 Eylül 2024 tarihinde önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Konferans, Aday Din Görevlisi Recep Okuyucu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Dini İhtisas Merkezi Müdürü Yılmaz Barlas'ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Konferansın ana konusu ise Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul tarafından ele alınan "Ailede Mahremiyet Bilinci ve Eğitimi" oldu.

Dr. Abul, konferansında özellikle son yıllarda artan çocuk istismarı ve ihmal vakaları üzerinde durdu ve çocuklara evde, aile ortamında gerekli mahremiyet eğitiminin verilmesinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Abul, konuya ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirerek ailelerin çocuklarına mahremiyet bilincini aşılamak için kullanabilecekleri etkili yöntemler ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

Sunumunda, çocukların bedenleri hakkında bilgi sahibi olmaları, kendi bedenlerine saygı duymayı öğrenmeleri ve sınırlarını belirlemeleri gerektiği gibi önemli konulara da değindi.

Konferansa Aday Din Görevlileri ve Eğitim Görevlileri katıldı. Etkinlik, ailelerin çocuklarına mahremiyet konusunda bilinçlendirilmesinin ve bu konuda gereken eğitimin verilmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bolu Dini İhtisas Merkezi, bu tür önemli konuları ele alan konferanslarla Aday Din Görevlilerini ve toplumun diğer bireylerini aydınlatmayı hedefliyor.

Dr. Lamia Levent Abul'a değerli sunumu ve katkıları için teşekkür edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!