Bolu Il Müftülüğü Proje Yaz Kur’an Kursları Tamamlandı

Bolu Il Müftülüğü Proje Yaz Kur’an Kursları Tamamlandı

bolu il müftülüğü proje yaz kur’an kursları tamamlandı

18 Ağustos 2024 - 11:05

Veliler, kış döneminde de kursların devam etmesini talep ettiler
BOLU İL MÜFTÜLÜĞÜ PROJE YAZ KUR’AN KURSLARI TAMAMLANDI

Bolu İl Müftülüğü ’nün her yıl tüm cami ve Kur’an kurslarında düzenlediği Yaz Kur’an Kurslarının yanı sıra geçtiğimiz sene başlatılan “Proje Yaz Kur’an Kursu” da 7 haftalık eğitimini yoğun bir katılımla tamamlandı. Okul ortamında tam gün verilen eğitimler, çocuklar ve gençler tarafından yoğun ilgi gördü. 7 haftalık eğitimin ardından tüm öğrenci ve velilerinin katılımıyla Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda kapanış programı gerçekleşti.

KAPANIŞ PROGRAMINA YOĞUN KATILIM

7 haftalık eğitimin son gününde Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda bir kapanış programı gerçekleşti. Kursta eğitim gören öğrenciler tarafından şiir, ilahi ve ezgiler okundu. Programda İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Müftü Yardımcısı Fadime ARSLAN, Daire amirleri, okul müdürleri, öğrenci ve veliler hazır bulundu. Selamlama konuşması gerçekleştiren Müftü Demirtaş, tüm öğrencileri yaz boyunca devam ettikleri kurs dolayısıyla tebrik etti. Öğretici ve velilere teşekkür etti. Program, öğrencilere hediye ve belge takdimi ile son buldu.

3 FARKLI OKULDA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

Paşaköy İlkokulu, Gazipaşa Ortaokulu ve İzzet Baysal Ortaokulu için Bolu Müftülüğü ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği yapıldı. Paşaköy İlkokulu ve Gazipaşa Ortaokulu’nda erkek öğrencileri, İzzet Baysal Ortaokulu’nda ise kız öğrencileri eğitim gördü.

TOPLAM 7 HAFTA SÜRDÜ

Proje Yaz Kursları 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Toplam 7 hafta süren eğitimler, haftada 5 gün olarak planlandı. Sabah 10:00 itibariyle başlayan dersler 16:00’a kadar devam etti. Öğrenciler temel dini bilgiler, Kur’an-ı Kerim okuma ve anlama derslerinin yanında değerler eğitimi dersleri de aldılar. Ayrıca sosyal aktivitelerle desteklenen program öğrencilerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırmayı hedefledi.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

1 Temmuz’da başlayan “Proje Yaz Kur’an Kursları”na 187 öğrenci katıldı. Okul ortamında Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan Manevi Danışman hocalarımız tarafından verilen eğitimlerde 10-18 yaş arası geniş bir yaş grubuna hitap edildi.

MANEVİ DANIŞMANLAR GÖREV ALDI

Müftülüğümüz bünyesinde gençlik hizmetlerinde görev alan 13 Manevi Danışman ve Kur’an Kursu Öğreticileri eğitim boyunca aktif görev aldı. Gençlerimizin dini ve ahlaki gelişiminde önemli bir rol oynayan Proje Yaz Kur’an Kursumuzda öğreticilerimiz gençlerimize İslam'ın temel değerlerini öğretme fırsatı buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası