Burdur’da Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası Konulu Konferans...

Burdur'da Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası Konulu Konferans Düzenlendi

peygamberimiz ve şahsiyet inşası konulu konferans düzenlendi

18 Eylül 2024 - 11:15

Burdur İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans düzenlendi.

Burdur Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen konferansa Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin konuşmacı olarak katıldı.

Program İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Hz. Peygamberin tedrisinden geçen sahabelerin insanlığa örnek birer şahsiyet haline geldiklerini, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen, yağma ve talan yapan bir toplumdan dünyayı değiştiren, dünyanın onları asla değiştiremediği asr-ı saadet diye adlandırılan bir medeniyet meydana geldiğini belirterek programa katılımlarından dolayı salondakilere teşekkür etti.

Prof. Dr. Yasin Pişgin konuşmasında Hz. Peygamber öncesi ve aynı dönemindeki medeniyetler görkemli binalar yükseltirken O’nun, insanın şahsiyetini yükselttiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “İnşa insandaki özün ortaya çıkarılmasıdır. Her insanın özünde bir Nemrut, bir Firavun ve de bunun yanında bir Ebu Bekir, bir Ömer vardır. İnsanın şahsiyeti hangisi üzerine inşa edilirse o olur. Hz. Peygamber Efendimiz bütün yatırımını insana yaptı. Biz O’ndan sadece namazın nasıl kılınacağını, orucun nasıl tutulacağını değil aynı zamanda acımayı, sadakati, diğergamlığı öğrendik. Sahabeyi örnek şahsiyetler haline getiren Hz. Peygamberin ahlak inşasıdır. Sahabeler Kur’an ahlakının ete kemiğe bürünmüş halidirler.”

Programda katılımcılara Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sunularak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon izletildi.

Konferans bitiminde katılımcılara kitap hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Yozgat'de Gaziler Haftası Münasebetiyle Gülden’den Kıbrıs Gazisi Ali Ihsan Baran’a Ziyaret
Yozgat'de Gaziler Haftası Münasebetiyle Gülden’den Kıbrıs...