Bursa Ardm "düğünümüz Var" Programı Kapsamında...

Bursa Ardm "düğünümüz Var" Programı Kapsamında Seminerler Düzenledi

bursa ardm "düğünümüz var" programı kapsamında seminerler düzenledi

09 Ağustos 2024 - 11:25

Bursa Aile ve Dini Rehberlik Merkezinde "Düğünümüz Var" programı kapsamında Temel Aile Bilincine yönelik seminerler de tamamlandı. İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe'nin açılış konuşmasıyla başlayan seminerlerin ilki "Gelin Oluyorum" Mehmet Zahit Kotku Kuran Kursu öğreticisi Sümeyye Tarakçı'nın sunumuyla yapıldı. Saliha hanım olma yolunda hangi noktalara dikkat etmek gerektiği, söz,nişan ve düğünlerde önemli olan hususlar anlatıldı. "Mutfakta Ekonomi" konusu ile israfı önleme üzere neler yapılabileceğine dair bilgiler örnekler eşliğinde vurgulandı. Bayat ekmekten atıştırmalık yapıldı. "Gelin Bohçası" etkinliğinde gelin bohçası hazırlanırken ve düğünün her aşamasında  Allah(cc) rızasını gözeterek, örf ve adetlere göre, israftan kaçınarak davranmak gerektiğinden bahsedildi ve örnek bir "Gelin Bohçası" hazırlandı. Katılımcılara "Hayata Başlarken" bohçaları takdim edildi. 

İkinci oturumda "Dünür Oluyorum" seminer sunumunu yapan Nilüfer Vaizi Rümeysa Kumaş , evlenmeden önce hem kadının hem erkeğin yuvanın merkezinde iken evlilikle birlikte   yuvadan ayrıldığını, yeni bir merkez kurduğunu ve her iki tarafın da bu merkezin çevresindeki annelerinin, babalarının, kardeşlerinin, akrabalarının arasında adalet, hakkaniyet, hoşgörü ve taraf tutmadan problemleri çözmek gerektiğini söyledi. 

Son seminer "Evlilikle Büyüyen Ailem" sunumunu gerçekleştiren İl Vaizi Bekir Şahin, evlendikten sonra yeni kurulan aile birlikteliğinin öneminden bahsetti ve sorumlulukların hakkaniyet ölçüsünde yüklenilmesi gerektiğini söyledi. Eşlerin karşılıklı merhamet, hoşgörü ve empati ile davranmasını vurgulayarak genişleyen ailede sıla-i rahimi de ihmal etmemek gerektiğini anlattı. Seminerlerde TDV Kadın kolları tarafından hazırlanan "Anne Eli Değmiş Gibi" ikramlar sunuldu. Program serisi katılımcılara  hediye takdimi ile sona erdi. 

"Düğünümüz Var" seminer programları ilerleyen günlerde gerçekleştirilmeye devam edilecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı