Bursa’da Türkiye’nin Ilk Ve Tek Kız öğrencilere Hizmet...

Bursa’da Türkiye’nin Ilk Ve Tek Kız öğrencilere Hizmet Verecek Kur’an Eğitim Merkezi Eğitime Başlıyor

bursa’da türkiye’nin ilk ve tek kız öğrencilere hizmet verecek kur’an eğitim merkezi eğitime başlıyor

17 Ağustos 2024 - 11:25

Toplumumuzu yüce ufuklara ve yüksek hedeflere ulaştıracak hem dini bilgilerle donatılması hem de çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye vakıf olarak iki yönlü eğitimin verilmesi amacıyla Başkanlığımız Rize, Ankara ve İstanbul Kur’an Eğitim Merkezlerinin açılışı gerçekleştirmişti. Kur’an Eğitim Merkezlerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan Protokol gereği ülkemizin seçkin A.İ.H.L’lerde örgün eğitime devam ederken aynı zamanda Kur’an Eğitim Merkezlerinde alanında uzman öğretmenlerin rehberliğinde İslami İlimleri güvenilir kaynaklardan öğrenebilecekleri bir eğitim öğrencilere sunulacak.

Rize, Ankara ve İstanbul Kur’an Eğitim Merkezlerinde erkek öğrencilere eğitim verilirken, Türkiye’nin ilk kız öğrencilerine eğitim verecek Kur’an Eğitim Merkezi Bursa’da açılmış bulunuyor.

LGS’ye girmiş hafızlık icazetini almış ve yetenek sınavını da başarıyla geçmiş olan öğrenciler, aldıkları puan ortalamasıyla girdiği sıralamaya göre kayıtları gerçekleştiriliyor. Lise eğitimi boyunca yatılı olarak eğitim görecek öğrencilere servis kolaylığı sağlanırken ayrıca bursta verilecek. İlk öğrencileri kayıtlarının gerçekleştirildiği Bursa Kur’an Eğitim Merkezi bu yıl 9 Eylül’de eğitime başlayacak.

İrtibat: Bursa İl Müftülüğü 0224 220 21 66 – 330

Bursa Kur’an Eğitim Merkezi Adres: Güneştepe Mahallesi, Birol Sokak No:11 Osmangazi Bursa


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı